Ordern till Mourinho och Wenger: Håll tyst

FA övervakar topptränarna i upptrappade ordkriget

1 av 2 | Foto: Pressens Bild/Arkiv
Chelsea-bossen. I ena ringhörnan: José Mourinho, Chelsea.
FOTBOLL

Ordkriget mellan Arsene Wenger och José Mourinho har rasat i flera dagar.

Nu får det vara nog – säger chefen för Premier Leagues tränarorganisation.

– Jag förväntar mig inte att de ska skaka hand, men jag förväntar mig att de nu ska låta saken bero, säger John Barnwell.

Den tuffa ordbataljen mellan London-rivalerna Arsenal och Chelseas topptränare har rasat sedan förra helgen när Mourinho gick ut hårt och anklagade Wenger för att vara en ”fönstertittare”, som la ned för mycket tid över att misskreditera Chelsea i stället för att bry sig om sitt eget lag.

Den franske kollegan sluggade tillbaka genom att beskylla Mourinho för att uppträda helt utan respekt och sakna verklighetsförankring, samtidigt som Fredrik Ljungberg-bossen hotade med att dra ärendet vidare.

– När korkade människor når framgång, så blir de mer korkade och inte mer intelligenta, dundrade Wenger.

”DET ÄR KRIG”, skrek Daily Express ut i en topprubrik och direkt efter Chelseas 0–1-förlust mot Betis i Champions League-mötet i går gick duellan Mourinho/Wenger in i en ny rond.

– På Stamford Bridge har vi en fil med citat från Mr Wenger om Chelsea, samlat under de senaste tolv månaderna – och det är inte en fil med med fem sidor, utan en med 120 sidor. Det är dags att få ett slut på det här för om han (Wenger) inte gör det så är vi beredda för bråk.

Nu försöker den engelska tränarorganisationen att sätta ned foten.

– Arsene och Jose har ett ansvar. Jag förväntar mig inte att de ska skaka hand, men jag förväntar mig att de nu ska låta saken bero, säger vd-n John Barnwell.

Advokaten Mark Stephens, som är specialiserad på mediarätt och ärekränkningsfall, jämför utspelen med dramaturgin sportsidorna är fyllda av i samband med boxningsmatcher.

– Det här börjar att utvecklas till det löjliga nonsens som vi ser inför tungviktsmatcher.

FA – det engelska fotbollsförbundet – följer även utvecklingen och övervakar hur topptränarna beter sig, allt medan både Arsenal och Chelsea-ledningarna försöker att tona ned tuppfäktningen.

– På toppnivå finns det inga motsättningar. Vi är fast beslutna att leva som vänner i Premier League. Jag är övertygad om att det här blåser över, säger Chelseas vd Peter Kenyon.

Anders Burström