Zlatan såg rött i slutminuterna

Svenske stjärnanfallaren sparkade ned Ballack

FOTBOLL

Här ser Zlatan Ibrahimovic rött.

I slutminuterna av Champions League-mötet mot Bayern München i kväll tappade stjärnanfallaren humöret – och sparkade ned Michael Ballack.

– Det är så dumt. Jag förstår inte hur han tänker, säger expertkommentatorn Glenn Hysén.

Foto: AP
Hårt uppvaktad. Zlatan Ibrahimovic var som vanligt hårt uppvaktad. I slutminuterna tappade ”Ibra” humöret och sparkade ned Michael Ballack – och fick rött kort.

Juventus hade precis tagit ledningen via ett världsklassmål av David Trezeguet och hade fem minuter kvar att bevaka hemma på Delle Alpi-stadion mot Bayern München.

På stopptid hamnade Zlatan Ibrahimovic – som i den första halvleken redan dragit på sig ett gult kort – i hetluften.

Den svenske stjärnanfallaren attackerades tufft av Michael Ballack och tappade humöret. Liggande träffade han tysken med en spark – och blev utvisad.

Domen från experthåll kom direkt:

– Det är så onödigt. Man kan tjata sig blind på det här, men det är så onödigt. Det är så dumt. Jag förstår inte hur han tänker, sa Glenn Hysén i ZTV:s direktsändning.

Thomas Nordahl var inne på samma linje.

– Vi sa ju redan efter 45 minuter att han blandar bra saker med rena dumheterna. Zlatan har den här tendensen nu, jag tror att han jagar ett mål och jag tror att han är förbaskad – och då tar dumheten över ibland.

Efter 0–0 i halvtid tog Juventus ledningen i den 63:e minuten, ett mål som Ibrahimovic var inblandad i.

”Ibra" hittade in med ett hårt, precist pass i straffområdet till Pavel Nedved. Tjecken fälldes, men bollen rann vidare till Trezequet som avslutade kliniskt till 1–0.

– Det är Zlatan som ligger bakom med ett suveränt pass fram till Nedved. Suveränt! Hade inte bollen gått fram till Trezequet hade domaren blåst straff, kommenterade Hysén.

Tätt efter Juves ledningsmål kvitterade Bayern. Sebastian Deislers frispark från distans studsade framför Christian Abbiati in till 1–1.

– Abbiati trodde att någon av de framrusande Bayern-anfallarna ska toucha bollen, men den gick rätt in, sa Hysén.

Juventus – som jagade revansch efter förlusten borta mot München – pressade på för ett ledningsmål. Fem minuter före full tid fick laget utdelning.

Patrick Viera chippade in till Trezeguet.

2–1-målet var mycket vackert – och mycket viktigt.

– Nu är de mycket nära ett avancemang. Jag tror att båda de här lagen kan gå ända fram till finalen, säger Nordahl.

Anders Burström

ARTIKELN HANDLAR OM