Lasse Lagerbäcks hårda VM-dom

Förbunds-kaptenen analyserar spelarna med VM-ambitioner

FOTBOLL

Sverige reste till andra sidan jordklotet med en oerfaren trupp fylld av spelare med tydliga VM-ambitioner.

Hur många stärkte sina aktier efter 2-2 mot Sydkorea?

– Så här spontant direkt efter matchen kan jag inte peka på någon i alla fall, säger förbundskaptenen Lasse Lagerbäck.

Foto: Bildbyrån/Arkiv
Lagerbäck i fokus. Lasse Lagerbäck var nöjd med landslagstestet mot Sydkorea, men ville inte peka på någon enskild spelare som stärkte sina VM-aktier.

Dick Advocaats landslag visade upp ett vasst passningsspel och styrde träningslandskampen inför 60 000 åskådare i Seoul.

Sverige kom undan med 2–2.

– Det blev precis en sån match som vi ville ha, ett bra test mot ett motstånd vi ville ha. De var ett mycket bra lag och borde ha vunnit med något mål, säger Lagerbäck till Radiosporten.

Årets sista landskamp var för många svenska spelare ett viktigt test och en möjlighet att visa upp kvaliteter attraktiva för den VM-trupp Lasse Lagerbäck och Roland Andersson ska ta ut till Tysklands-VM nästa sommar.

Mångas ögon riktades speciellt mot Djurgårdens Tobias Hysén, ett namn som nämnts som en potentiell VM-joker.

Lagerbäcks omdöme:

– Det gick litegrann i vågor för Tobias, han har inte spelat så många matcher på den här nivån – men han glimtar till ibland och kunde använda sin snabbhet som är hans spetskompetens.

Elmander och Rosenberg rosades

Bröndby-proffset Johan Elmander – som själv kvitterade till 1–1 och även fanns med i förarbetet till Markus Rosenbergs 2–2-mål – var en som rosades efteråt.

– Johan stod för en otrolig arbetsinsats. Vi hade perioder i andra halvlek där vi fick anfallsspelet att stämma lite bättre. Jag tycker att killarna på topp gjorde det bra, säger Lagerbäck till Radiosporten – och passar även på att skicka några värmande ord om Rosenberg.

– Han gjorde ett väldigt bra mål och har sekvenser i matchen som är bra.

Man glädjs mycket med honom eftersom att han har haft det lite tufft i Ajax på slutet.

Den svenske landslagschefen var försiktig i VM-truppsnacket och värderingen om hur många spelare som stärkt sina aktier till spel i Tyskland 2006.

– Det är väldigt svårt att säga, man kan inte bedöma på bara en match, utan det är en helhetsbedömning utifrån hur de agerar i sina klubblag. Så här spontant direkt efter matchen kan jag inte peka på någon i alla fall.

Anders Burström

ARTIKELN HANDLAR OM