”Det värmer i hjärtat”

Ralf Edström tackar för stödet från sjuksängen

FOTBOLL

Ralf Edström är på bättringsvägen.

I dag tackade han för stödet från sjuksängen.

– Jag har fått väldigt många sms och stöttningar, det värmer i hjärtat, säger fotbollsprofilen.

Foto: Aftonbladet/Arkiv
På bättringsvägen. Ralf Edström ligger kvar på Sahlgrenska sjukhuset, men är på bättringsvägen. Nu tackar han för stödet han fått efter den avancerade operationen i förra veckan.

Läget har stabiliserats för den förre landslagspelaren som i förra veckan tvingades till en åtta timmar lång operation på Sahlgrenska sjukhuset i

Göteborg, en akut åtgärd för att dränera en varböld i brösthålan.

Infektionen, enligt uppgifter orsakad av stafylokocker, kunde snabbt ha spridit sig till hjärtat och läkarexpertis har för Sportbladet berättat att ett snabbt ingrepp i sådana fall ofta är direkt livsnödvändig.

– Annars är risken för dödsfall mycket stor, säger Mikael Runsiö, före detta verksamhetschef på thoraxkirurgiska kliniken på Karolinska sjukhuset.

Edström, 53 år, ligger kvar på Sahlgrenska.

– Jag kommer att vara kvar en vecka till men det är mer en försiktighetsåtgärd. Det känns underbart skönt att få vara här på Sahlgrenska i trygga händer, säger Edström till Radiosporten.

Expertkommentatorn berättar om sina känslor över den dramatiska händelsen.

– Man har fått klart för sig att man bara lever en gång och att det gäller att ta vara på det. Jag vill passa på att tacka alla för alla fina ord som jag fått.

Anders Burström