Owen räddade England – 3–2 mot Argentina

Två sena mål vände matchen

FOTBOLL

Sven-Göran Erikssons England var på väg mot en blytung förlust i den prestigeladdade träningslandskampen mot Argentina.

Då klev Michael Owen fram – och vann matchen med två sena mål.

– Jag tycker att Argentina visade upp ett bättre spel, men England var effektivare, säger  TV 4- experten Magnus Hedman.

Foto: Reuters.
Segerjubel. Michael Owens två mål vände – och vann matchen för England mot Argentina.

När mötet i Genève blåstes av visste jublet bland de engelska fansen inga gränser, vändningen med mindre än tio minuter kvar var ett styrkebesked.

Efter 1–1 i paus hamnade England på nytt i underläge när Walter Samuel tryckte in 2–1-bollen i den 53:e minuten.

Vändningen kom.

Vändningen var ett verk av Michael Owen.

Med två kliniska nickmål i den 87:e och 92:a minuten vann han matchen åt England.

Viktigt svar för Svennis

”Svennis” fick även ett annat viktigt svar: Wayne Rooney levererade – och visade kyla.

Stort fokus i förhandssnacket riktades mot Englands hetlevrade anfallare Wayne Rooney. Det öppna bråket med David Beckham i samband med chockförlusten mot Nordirland i september har väckt kritiska frågor om 20-åringens humör och förmågan att kunna kontrollera sig i viktiga matcher.

– Argentina har många duktiga fotbollsspelare och en bra inställning, men de är också ett tufft lag. Jag tror att den här matchen kommer att bli ett bra test för Rooney, men även för de andra spelarna, sa Svennis inför avspark.

Manchester United-anfallaren stämplade ut från jobbet en stor erfarenhet rikare, 1–1-målet var vackert – och symboliskt.

Just David Beckham nickade ned bollen i straffområdet innan Rooney smällde in kvitteringen – och inför miljontals tv-tittare omfamnade stjärnduon varandra i målfirandet.

– Jag tror att det är många motståndare som kommer att försöka få Wayne ur balans, men han kan hantera det. Det har skrivits om hans disciplinproblem, men jag tror inte alls att det kommer att vara något problem för han står över det, säger Beckham till PA Sport.

Anders Burström