”Skandal att Henke Larsson vann tidernas guldboll”

Signaturen ”meh” tycker att fel spelare vann

FOTBOLL

Vid måndagens fotbollsgala tilldelades Zlatan Ibrahimovic Guldbollen och Diamantbollen gick till Hanna Marklund.

Väldigt många mejlade till Eftersnack och hade åsikter om pristagarna.

Läs alla inlägg här.

Jag tror helt seriöst (Gunnar) att Sir Bobby var så pass 'rörd' (Gunnar) pga han hade sett vårt SMS val (inte Gunnar) innan han läste upp Henrik Larsson. Så som galan är i dagsläget (Gunnar) hade ju Pia Sundhage varit en mer rättvis Tidernas bäste vinnare (Nordhahl).

Det är kul att se att 'tjejer kan'...

/Nuggets12

-----

Fotbollsgalan? Jag trodde det var bröstgalan som gick i repris!

/Freddy

-----

Som många andra är jag trött på hur damfotbollen får vara med och ta lika mycket utrymme på fotbollsgalan, och det är väl lite överdrivet med tanke på skillnaden i popularitet. Om det nu ska vara så lika mellan herrar och damer, varför inte då dela ut bara ett pris i de olika kategorierna (målvakt, back, etc.) och låta folket rösta fram en vinnare. Då hade vi verkligen fått se att ingen vill ha med damfotbollen på fotbollsgalan, för alla priser hade gått till herrarna! TV4 kan ju förslagsvis ge damfotbollen en egen gala och visa den på TV4+ eller nåt, så slipper man se det. Jag har inget emot idrottande tjejer, tittar ofta på sörenstam och anja, men skillnaden är att de är riktigt grymma och det är inte fotbollstjejerna!

Ps. Duktigt av TV4 att lyckas få dit 2 av 6(5, Zlatan tog ju 2 vilket var helt rätt!) vinnare i herrklassen.

Peter

-----

Jag blir förbannad av folk som klagar på att Henke Larsson blev tidernas bäste fotbollsspelare. Jag tyckte in henke skulle ha den heller, men han är en grym spelare. Och visst åstadkom Gren, Nordahl mycket i AC MILAN. Men ni glömmer nog en sak, frågan är. Hade dom klarat sig i dagens fotboll? Fotboll för 50 år sedan var helt annorlunda. Jag tycker att alla som var nominerade var förtjänta av att vara det. Men sen måste ni inse att det handlar om vilken spelare svenska folket anser vara den största. Och svenska folket innehåller också ungdomar mellan 15-20. Ni som klagar på att Henke blev vald går i princip emot demokrati, rätten att tycka och säga det man vill. Fan, lägg ner, en röstning går inte alltid som man själv vill, det blir inte alltid den bästa som vinner, så har det alltid varit och komemr alltid att vara. Jag röstade inte på Henke, men han är en otrolig spelare, och svenska folket sa sitt. Sverige är en demokrati, vi har rätten att säga vår åsikt. Svenska Folket sa sin åsikt, håller du inte med o vill att just ditt ska va rätt, flytta till nått annat land o rösta på deras spelare då.

Utöver detta håller jag med om att man kan sluta gulla med DIG, thorvalssons mål var hundra gånger snyggare än sjölunds, vilken fotbollsspelare på allsvensk nivå "bör" inte klara av att prickskjuta in det där? pinnsamt, och hela galan var bara pinnsamt.

/Gotha

-----

hur F-n kan folk klaga på att Henke fick Tidernas guldboll?

om ni hade den minsta aning om hur mycket han betytt för svensk fotboll under sin karriär skulle ni skämmas, gren och norddahl i all ära men inom dagens fotboll skulle dom inte platsa i allsvenskan. och att påstå, som vissa gör, att zlatan inte skulle vara värd guldbollen fattar ännu mindre, att en spelare som blivit utsedd till serie-a bästa utländska spelare inte skulle vara sveriges bäste spelar, skärp er nu för fan!!!

/Thord

-----

Gunnar Nordahl, italiensk skyttekung 5 gånger. Skyttekung i Milan.

Respekterad i Italien än idag. En fantastisk fotbollspelare.

Skulle Henke vilja vara snäll och skicka priset till den som borde fått

det??

/Bengt

-----

Den riktiga fotbollsgalan hittade man i programledarens uringning, halva inne har man ju hört talas om i fotbollssammanhang, men det där var nästan halva ute.

F ö tyckte jag det var den magraste varianten av fotbollsgala på länge. Kändes som den stod stilla och många pristagare som inte var på plats. Det tycker jag är tråkigt.

/Freddy

-----

Detta var den absolut sämsta galakväll som har visats.Denna tokiga

bakgrundsmusik och dom helt intetsägande programvärdarna.

Benny B

-----

Pinsamt med Henke.Har Sverige totalt glömt bort Gunnar N och Gunnar G?Och Torbjörn N?Henke är bra men inte på samma nivå som dessa var.Och när var Zlatan ett före döme för ungdomar som en av motiveringarna löd?På planen är han en guldbollenvinnare-på sidan en ständig vinnare av den självcentrerade kalkonen!Och när nu inte "primadonnorna" behagar att infinna sig,gör några priser som utser vinnare av spelare som spelar i Sverige!Själva galan är väl en klar aspirant till kalkonpriset i kanon eller kalkon.

/ Helge Belde

-----

Fullständigt skrattretande, Henke bäst???? Gunnar Nordahl star i en klass för sig själv, ingen är ens i närheten. Henke, spelat i skotska ligan, klass med Norska ligan, Nordahl vunnit skytteliagan 5 ar i Italien, men ett land som hyllar socialdemokratin ser väl inte skillnaden pa världsklass o tomteverkstad. Jag spelade mot GN pa 60-talet, djävlar vilket drag i dojan. henke bra men GN BÄST BÄST

IFK forever

-----

Rätt spelare genom tiderna.Klart att Zlatan och Henke ska vinna, men det är ju pinsamt att ingen av dom kommer !!!!J.l

-----

Pinsamt att Henke fick tidernas guldboll.Henke är bra men har inte en chans mot Gunnar Gren.De flesta som röstade har tydligen bara sett fotboll de senaste åren. Även Torbjörn Nilsson och Gunnar Nordahl är hästlängder före Henke. Till sist:Lasse Sandlin det är ok att Zlatan fick guldbollen,men att han skulle vara ett föredöme för fotbollsungdomar som var en av motiveringarna-det är ett direkt hån mot alla fotbollsledare som gör ett stort jobb att fostra fotbollsungdomar.Lika bra som han är på planen-lika omdömeslöst självcentrerad är han på sidan av.Är det den människotypen vi eftersträvar?

/Mats

-----

Vilken skitgala!!!

FIASKO är bara förnamnet på denna gala från Aftonbladet och TV4. Följande kändisar som skulle komma var inte där: Madonna, Zlatan, Ljungberg och Henke...Vilket betyg för galan, ingen vill vara närvarande. Och snälla, svenskar överlag bryr sig inte ett dugg om damfotboll. Seriöst tror ni att det finns någon som är intresserad av vem som blir årets back i damallsvenskan -05?! Ehh, nej.

Det enda som var bra var Persbrandt.

//P.

-----

Ge guldbollen till Jessica Almenäs. För att hålla reda på den stenhårda bollarna under de förutsättningarna har ingen annan klarat av!

Jösses Amalia!

Bollen är rund!

David

-----

Hej

Snälla, för er som inte visste det är väl ändå CHAMPIONS LEAUGE imorgon.

KAN ju vara DÄRFÖR alla stjärnor uteblev?

Tobias linderoth borde hyllas mer. Han jobbar i det tysta och förtjänar även han guldbollen.

/ Robin

-----

Vilken pinsam fotbollsgala!!! Vem är gunnar nordahl? Att låta småbarn rösta är ju pinsamt. Tv4 har lyckats med det som jag befarade...sämsta galan genom tiderna. Massa artister. knappt någon fotboll. en programledare som inte kunde stava fotboll o två fjantar som försöker göra sej roliga mellan utdelningarna. Priserna e inte värda ett skit i mina ögon. Har precis gjort en guldboll till mej själv...

SVT TA ÖVER!!!

-----

hela Showet var Katastrof , men Zlatan förtjänar Priset , och ni som tycker han e barnunge o diva !!!?!!! Glöm ej att det va han som tog Sverigre till VM o det e han som spelar i Juve o inte du, som sitter bakom tv.n o har värsta åsikten. och tro mig, om de " henke , zlatan , frede" skulle bestämma ,, hade de varit på galan , men det får de inte av Klubben !!! så sitt inte där o säg de e diver o förtjänar inte priset.!

det priset som henke fick kommer hjälpa Sverige i Vm , fast han ej förtjänra inte det! men det kommer bli Stor press på han

tack,för mig o Dig !

A.A.A

-----

Kan inte alla bara bestämma sig för att strunta i att lägga in ALLA andra människor i fack och sätta in ISM på slutet. DEt känns som att de flesta gö det enbart för att skaffa sig rätten att gnälla på någon som inte tycker likadant. Vi är över 8 miljoner människor i det här landet, klart som ... att många kommer att tycka olika. Lär er att hantera att folk tycker olika och var glada att vi alla inte håller med om allting, det är ju kul att debattera och resonera (Med folk som inte kommer med ynkliga påhopp).

Jag tror att de flesta som röstade på tdernas guldboll håller sig i de åldrar där de inte har en susning om vem Herr Nordahl med flera är. DÄRFÖR, tror jag att Henrik Larsson fick tidernas Guldboll. Visserligen är han en fantastisk spelare. Men i mina ögon får han se sig passerad av både Ralf Edström och Gunnar Nordahl.

I övrigt så tänkte jag inte så mycket på programledarnas insats. Det tycker jag är ett gott betyg, om man inte retar sig på dem så gör de ett bra jobb. De pratar, informerar och preseterar. Det ska man inte behöva vara intresserad av ämnet för att kunna göra inte heller vara av ett specifikt kön.

Nej låt något snille göra en robot som kan vara på alla TV kanaler samtidigt sköta arabetet på TV så vi kan skippa debatten om det är kvinnor eller män som är "bäst" i rutan. Kanske skavi bara låta könlösa få hålla i mikrofonerna....men det slutar väl bara i att de vill ha en egen liga i fotboll och då kommer en diskussion till.

Har du orkat läsa hit har du tråkigt, kul eller retade dig fullständigt på det jag tycker. Kul är det iaf att ni (kanske) har läst hela

/Christian "Trött på Kvinnor VS Män" Elmström

-----

Synd på så rara ärtor. Men gala? Nja, var fanns stjärnorna? Var fanns Ljungberg, Henke och Zlatan? Fast Jessicas urringning efter klädbytet var super, kvällens behå-lllning (vistigt, va???)

HA i Höör

-----

Överlägset den sämsta fotbollsgala någonsin.Stora stjärnorna fick alla priser men kom inte,fy fan vilka divor.Zlatan är och förblir en stor djävla sopa,JÄTTE BEBIS.Skrota galan det är bara trams ändå.// Mister T.

-----

"Bröst som hänger utanför klänning" va då pinsamt ?,,de va en av höjdpunkterna på denna galan.fast de e klart de kanske säger en del om standarden

// Gubbsjuk..näää

-----

Man får väl icke begära för mycket av dessa yrkesmän och arbetsgivare

vi får vara glade att dom kommer till landskamper EM WM o.s.v.

/Anders

-----

Pinsamt med dessa "Tycka om varann galor"

Roland Olsson

-----

Vad håller ni på med?

Snacka inte skit, Henke är inte den bäste.

GUNNAR NORDAHL!!!!!!

Tall!

-----

Har Svergie blivet för litet för Zlatan eftersom han inte kan komma själv och ta emot sitt pris jag tycker det är tråkigt att han inte världesätter Sverige mer och sinna fans här hemma

EWA

-----

Heja Nordahl!!!!!!!!!

/Anders

-----

Tja

Titta på sporten här på tv4 nu och Ekwall tyckte att gulbollen skulle läggas ner för att sjärnorna inte kom till Sverige för att hämta bollen och jag håller med han jävla fjoll det där med guldbollen det kostar bara massa pengar och tid så jag håller med Ekwall lägg ner skiten och ta hand om era familjer i stället för baren behöver en godnatt puss både från pappan och mamman så det så.

Och vem fan har lust att åka till en gala där det är massa liv och skrik neeeej Zlatan gorde helt rätt i att stanna hemma i soffan och i Italien så har dom bra tv program på kvällarna har jag hört från en kompis som bor där.

Mvh Björne...

-----

Programmet var bra. En malört i bägaren: varför spöka ut en sån enastående vacker flicka som Jessica,- Klädstilen hade passat utmärkt som omslagsbild av PLAYBOY. Dessutom tycker jag att Jessica besitter gedigna kunskaper när det gäller sport.Det var synd, HON BEHÖVDE INTE KAMOFLERAS /Yvonne/Uppsala

-----

Varken Slatan eller någon annan svensk proffsspelare kommer någonsin att vara i närheten av Gunnar Nordahls prestation att vinna skytteligan fem gånger i rad och 35 mål på en säsong.

"De sköt bättre på Gunnar Nordahls tid"

-----

Man blir så j.vla trött på allt gullande med dif.Årets mål ett skämt .Micke Anderrson tystade hela råsunda, Sjölund hakade och fick till en skitlobb.Thorvaldssons mål var också snyggare än Sjölunds.Henke är grym men jag tycker att Gunnar Nordahl borde få priset,störst iskottland eller i Italien?. Skrota omröstningarna!// Thorvaldsson

-----

Alltså ge er nu Svenska folket. Hur f-n kan ”vi” välja Henke som tidernas bästa fotbollsspelare. Det är ju inte annat än skandal. Men som vanligt med omröstningar av sådant här slag så vinner den senaste eller mest aktuella.

Annars var galan tråkig som vanligt. Nej, tillbaka till SVT igen och kör som dom gjorde på 90-talet då det bara handlade om allsvenskan istället. Sen TV4 tog över har galan blivit sämre och sämre för varje år.

// Jojje

-----

Sverige är rena sandlådan för dessa "stora" fotbollsdivor...

Kan man inte samla deras mammor och pappor istället, om de fortfarande är vid liv?

Vilket stolt sällskap det skulle vara... och alla skulle komma!

//wille.

-----

Guldbollen till Zlatan, då kan man packa väskan och flytta härifrån på en gång då. Sorligt att folk på fullaste allvar tror att Zlatan hade någon del i att Sverige gick till Vm. Han gjorde ett mål som gav oss 2p och i Serie A gjorde han 16 mål mot korplag som låter som pizzerior. I Champions league och mot Milan och Inter hade han inte mycket att komma med. Varför? Han är inte bättre än så. Slå upp "sjukt överskattad" i en ordbok och Zlatan dyker upp.

/ N

-----

Måste tyvärr säga att jag skäms verklingen över att man utser Henke Larsson som Tidernas guldbollenvinnare. Han borde inte ens ha varit med över de 8 kandidaterna. Visst är Henke en fantastisk fotbollsspelare, men att jämföra honom med till exempel Gunnar Nordahl och hans framgångar i Italien. Utser ni tidernas guldbollen vinnare nästa år är ju zlatan storfavorit då största fallangen röstare med största sannolikhet består av personer mellan 15-20 år. Ska ni utse ett sådant här stort pris och vilja framstå som seriösa så måste ni ändå sätta ihop en rättvis jury annars slutar det i ett sådant här PRAKTFFIASKO. Att flera av de stora vinnarna inte kunde komma, var ju tråkigt men det får man väl helt enkelt ta. Men tyvärr så blev jag verligen LEDSEN OCH BESVIKEN att man väljer att utse Tidernas Guldbollvinnare på ett sådan slumpartat sätt ser jag som en skymf mot alla de andra stora FANTASTISKA SPELARE MED FANTASTISKA MERITER som vi ändå har.

Nä nu tar jag och gråter en skvätt och avsäger mig redan nu från att se nästa års clown-gala.

Daniel Jian Hjelm

-----

Skäms på er svenska folket! Har ni inte mer vett och mer kunskap om fotboll än att ni väljer Henke till tidernas svenska fotbollsspelare så borde ni fan i mig inte rösta!

Det är en grov förolämpning mot de riktiga legenderna. Att inte Gunnar Nordahl eller Gunnar Gren vann ser jag som en jätteskandal. TV 4 och Aftonbladet har genom att låta folket rösta urholkat all trovärdighet från ett pris som kunde hedrat och prisat någon av de RIKTIGT stora. Nu blev det istället platt fall. Jag skäms för att ni har mage att ställa sönerna till de två riktigt stora på scenen och därefter skymfa dem så grovt, jag skäms också för att ni tar dit sir Bobby Charlton (också en ÄKTA legendar) och får honom att tro att vi är riktiga byfånar. Jag menar hur fan skulle vi annars kunna välja Henrik Lars

Alla tiders skyttekung i Milan vs Alla tiders skyttekung i Celtic...KOM IGEN!!!

Ska ni fortsätta med dessa idiotiska omröstningar så sätt i alla fall åldersgräns på skiten, för det kan väl vara så att det är en massa 10-12 åringar som tycker att Henke är "bäst".

Lenge leve Nordahl o Gren, jag vet att ni leker fotboll där uppe!

/silverstar93

-----

Hej!

Jag tycker programledarna förstörde guldbollen med sina pinsamma kläder!

Ola i Lund

-----

Tycker det är helt fel att utse en tidernas bäste guldbollvinnare. Röstade i och för sig på Henrik Larsson men anser att det ändå är fel. Varför nu? Vem vet, om 3-5 år kanske en spelare som Zlatan har ett par scudettos till och möjligen möjligen fixat ett VM-guld åt Sverige, borde inte han vara tidernas guldbollvinnare då? Ska man rösta igen då eller?

Annars rätt vinnare av priserna i årtes upplaga

/Melle

-----

Henke i all ära, men hur skall vi nutida fotbollsvänner på ett rättvist sätt kunna jämföra honom och t.ex. Gunnar Nordahl? Det hade räckt att utse den bäste spelaren i "modern tid"!

Sign. Mem.

-----

ZLATAN HENKE & HANNA!!!!

GRYMT ATT SE SÅDANA FANTASTISKA OCH PROFFSIGA MÄNNISKOR VINNA!

Synd att Zlatan & Henke inte kunde närvara men så är det att ligga på topp!

PS! Ni som klagar på att vinnarna inte var på plats, herregud, skaffa er ett liv och sluta så negativt på ALLT!

/Sofie

-----

Är varken avundsjuk eller har en dålig kvinnosyn!

Likt förbannat har inte damerna nånting på fotbollsgalan nånting att göra. En egen gala får de mer än gärna ha där de som är intresserad av damfotboll kan få medverka.

Herrarna spelar bäst fotboll, drar in mer pengar och har mest publik säger väl det mesta?

"Det är såna som du som uppmuntrar den dåliga kvinnosynen.// Flyförbannad 20-årig tjej som älskar och KAN fotboll"

Herregud vakna.. Jag skulle aldrig i mitt ge mig på en kvinna. Det är folk som inte lärt sig vad som är rätt och fel som uppför sig som as, men de gör det knappast pga min åsikt om vilka som bör vara på fotbollsgalan eller inte.

Fotbollsgalan var ett skämt hur som helst med alla värdelösa försök till humor som krona på verket.

Man får iaf se hur genomsnittsbajaren (tomten) ser ut.

Inget ont om Henke men om det hade varit folk som inte började se fotboll för 2 år sen som röstat så hade och borde G.Nordahl vunnit priset solklart. /piit

-----

Tycker det e så oerhört kasst av "stjärnorna" att inte närvara! Det borde va kriterie nummer 1!

Men glad för Henke Larssons skulla i alla fall, Helsingborgare som man är!

/Mr T

-----

Vilken skandal att Henke Larsson vann tidernas Guldboll, det förtjänade han verkligen inte. Och att Larsson, Ibrahimovic och Ljungberg kom inte ens, det var riktigt dåligt.

/meh

-----

Härligt Henke!!!

Från en HBG are till en annan...Grattis!

/ Jonas

-----

Hej.

Tycker inte att Zlata ska få guldbollen iaf.

Han är inte värd den.

Tobias Linderoth ska få den om någon. Han gör ett sjujävla jobb i både klubblaget och i nlandslaget.

Det skrivs inte mcyekt om honom men utan ut Linderoth i landslaget så når de inte alls lika långt som som Zlatan skulle vara borta.

Mvh Emil

-----

Det som förstörde galan ikväll var inte tjejerna utan killarna som inte kom. Får man pris för årets bästa ska man väl vara så pass stolt så att man kan ta sig till Sverige och ta emot priset.

Man blir bara så ledsen, men tyvärr inte det minsta förvånad, när man läser alla korkade kommentarer om att tjejer inte kan spela eller kan fotboll. Hur bra är ni själva som gör de här kommentarerna?? Lovar att det finns många tjejer som kan mer än vad alla ni som tror att ni själva är bäst. Vad är ni rädda för? Att ni själva inte får all uppmärksamhet?

/Helena

-----

tycker att galan blir sämre och sämre för varje år. Det är dags att lägga ner och eventuellt göra på nytt sätt. Fruktansvärt dåligt, damerna kan ha en egen gala och att henke blev bäste svenske genom tiderna e pinsamt. inte hans fel , konceptet de e fel på. skam att inte gunnar gren, nordahl eller nån annan av de gamla gardet fick vinna. och den totalla djurgårdshyllningen gör mig spyfärdig, kommer ihåg hur de va när mff vann förra året eller ska ja säga real malmö kanske. då va de ente så jävla bra.

LÄGG NER!

/Sebastian

-----

Ge guldbollen till någon som inte känner sig för stor för att komma till galan tack! Ge guldbollen till någon som bryr sig, och som spelar fotboll för att det är kul och som presterar bra. Inte någon som beter sig som zlatan på plan, vett &etikett även där tack!

tjejerna, ni gjorde ett jäkla bra jobb! tjejer tycker om fotboll lika mkt som killar skulle jag tippa, så killar, kan vi inte bara sluta klaga?

/punkt

-----

Fotbollsgalan har tyvärr tappat sin charm. Det beror på att det hela ska göras så jämställt som möjligt istället för att hålla separata galor mellan damfotboll och herrfotboll. Ser man på hur intresset för herrfotboll kontra damfotboll ser ut i Sverige så har herrfotbollsmatcherna i högsta igan ett publiksnitt som ligger på nästan tio gånger så högt som damallsvenskan. Att då plötsligt fokusera på sporterna på ett jämställt sätt när prisutdelningar för bästa spelare skall göras gör som sagt att galan tappar sin glans.

Följden av detta blir då att prisutdelningarna blir rena skämtet där varken Zlatan, Henke eller Ljungberg finns på plats för att hämta sina respektive pris.

Sorligt är det. Att sedan Jessica och Suzanne går ut och spelar på sin sexiga kvinnlighet i programmet blir ett rent hyckleri. Det var sista gången jag tittade på galan i den form den har nu. Man kan lika gärna se i tidningen vilka som vann respektive pris.

/Johan

-----

Jag tycker att det var fel spelare som fick "Tidernas Guldboll". Gunnar Nordahl borde ha fått den, men så är det när de som röstar vet inte inte så mycket om fotboll utan bara känner igen nutida "kända namn". Synd Gunnar, jag höll på dig.

// Visar R.

-----

Bröst som hänger utanför klänning, lapptäcke med läderstövlar! Pinsamt, pinsamt. Vad kan dessa två om fotboll – läsa innantill hela tiden!

Jag med vänner hade bänkat oss för en trevlig kväll med fotbolls galan och blir serverade något som är sämre än den sämsta såpoperan!

Skäms – TV 4

Gabrielle Magnusson

-----

Det är pinsamt att konstatera hur folk röstar på den ende spelare som fortfarande är aktiv, nämligen Henrik Larsson, till priset tidernas guldboll. Det är ju alltid det nyaste som vinner! Henrik i all ära, men folk har ingen relation till Gunnar Gren och Agne Simonsson. Skall man ha den typen av omröstningar får man inte ha med folk som ännu håller på!

/Den Fotbollsokunnige

-----

Detta blev första gången sedan idrottspriser började delas ut i TV som jag stängde av skiten innan sändningen var slut. Att dels ha damfotbollsspelare med i samma gala som herrarna, med det låga intresset från media och allmänheten som damfotbollen innefattar, blir bara pinsamt och olyckligt. Inom TV och film skiljer, i alla fall inte jag, på prestationerna mellan män och kvinnor. Inte heller inom musikbranchen där jag anser kvinnorna ligga före alla pojkband och övriga manliga artister MEN inom just fotboll...nä jag örk int´...

Vidare dessa pinsamt käcka KVINNLIGA programledare som TV 4 så käckt och SÅÅÅÅ rätt i tiden slängt in framför kameran visar bara på den "hoppapåtåget"-anda som 4:an sedan en tid anammat. Visst, Jidhe och TV 3-Claes är roliga och fyndiga och hade passat som handen i handsken som programvärdar en sån här kväll när vårt kära fotbollslandslag skulle hyllas men m(ä)n...just det, kvinnor-kan-gala!

Herregud, Babben hade gjort alla "påor" bättre än kvällens programvärdar utan att vara en tiondel så insatt i fotboll som dessa två damer trots allt borde vara.

Fy för den kvällen men stort grattis till Sverige som fotbollsnation önskar

Johan från Uppsala

-----

Vad man säger? Fruktansvärt! aldrig någonsin trodde jag att Henke skulle få tidernas guldboll men jag antar att alla "fotbollskunniga" människor under 20 bast inte förstår vad Gunnar Gren och hans namne Nordahl åstadkom i AC Milan! De verkar heller inte förstå vilken striker Edström eller Simonsson var! Någon av dessa fyra trodde jag verkligen skulle få "Tidernas Guldboll" men icke.

Nej, jag är faktiskt förbannad över att Henke fick den, han har ju åstadkommit en tredjedel av vad Gren eller Nordahl lyckades med! Trist att Svenska folket inte har lärt sig att uppskatta de allra största som bara försvinner i glömska på grund av tidens gång.

/ Descartes

-----

Hej

När ska media lära sig att svenska folket inte ska få rösta i tävlingar där en del av deltagarna inte varit aktiva på många år? Det vore intressant att se åldersfördelningen på de som röstade på Henke Larsson kontra Gunnar Nordahl. Inget ont om Henke men det känns så fel. Tobbe

-----

Jag säger bara HERREGUD...

Vilken skit dessa galor är att visa på TV. Helt okej att prisa fotbollsspelare, skådisar eller vad det nu än må vara;

men för h-vete... Måste det göras på bästa sändningstid? Ett sammandrag av det hela på 30 minuter skulle vara nog. Då skulle vi slippa detta tjafs om dåliga programledare, diviga fotbollsstjärnor, mansgrisar, feminister osv. Klart att "de bästa" (vilka det nu är ;-)) ska få uppskattning, men låt bli att göra beiga monstergalor av det hela.

/ Ida

-----

Fotbollsvärlden tycker att en av dess bästa spelare heter Zlatan. Svensk. Bara Sverige tvekar. . .

Herregud, flytta glamgirlsen till nån såpa, in men Claes Bråkenhielm eller vad han heter. . .

Dif

-----

Slötittade lite emellanåt på galan. Det har gått inflation i alla galor..fotboll, bröstcancer, idrotts mfl. Jag håller med dem som tycker att damfotboll är skitboring!Vem bryr sig? Långsamt spel och en massa halvkillar som kutar runt.Kul för Henke och Zlatan med guldbollarna. Och ja, det var svårt även som tjej att inte glo i Jessica Almenäs urringning.

/Louise

-----

För att det överhuvudtaget ska bli intressant att följa fotbollsgalan måste det göras förändringar i nomineringssystemet så att priserna bäste målvakt, back, mittfältare och anfallare enbart kan gå till spelare i Svenska ligor

/Fredrik

-----

Helt klockrent beslut att ge Henke tidernas guldboll. För de första så har han en landslags-karriär som sträcker sej från 1993 och har på senare år varit en av landslagets bästa spelare. Vunnit guldskon. Dessutom så är Henke en otrolig profil utanför planen, någon att verkligen se upp till, sällan man ser Henrik i de stora skandalerna i klass med Ronaldo. Grattis Henke och lycka till först och främst i Barcelona!

/Basse

-----

Hej Igen. Kan någon svara på varför tjejerna inte kan ha en egen gala? O kom inte med att det är roligare tilsammans eller nån sån skit. O ni tjejer fattar bara inte hur dåliga ni är. varför har ni så dåliga tittarsiffror? krävs knappast ett geni för att fatta. div 5 fotboll som ni troligen spelar som tycker inte jag platsar i en fotbollsgala. Oavsett kön. detta e ingen könsfråga som ni försöker ursäkta er med. det är en kunskapsfråga

Krantz

-----

Jag blev helt tom inombords när jag såg att Henke fick priset för sveriges bäste guldboll-mottagare genom tiderna. Visst, han är en utav de som har betytt mycket för svensk fotboll, men själv anser jag att det borde vara Gunnar Nordahl som skulle kamma hem det. Där har vi någon som verkligen uträttat någonting stort, någonting alldeles extra. Nej, helt fel vinnare tycker jag. // Isabelle

-----

Jag kan hålla med om att vissa saker i detta samhälle ska vara jämställt. Men att jämna ut 50/50 mellan kvinnor och män på en fotbollsgala är bara skrattretande. Nu har det varit så i några år och för varje år blir jag bara mer förtvivlad.

Det är ljusår mellan kvinnlig och manlig fotboll och kommer så alltid att vara, men det är egentligen inte det som är huvudsaken till varför de bör ta bort de kvinnliga priserna. Anledningen är simpel. Majoriteten av tittarna på en fotbollsgala vill inte veta vem som var den bästa kvinnliga backen i år, så enkelt är det. Man kan inte vara 100% jämställd på alla punkter i den här världen. Vissa saker måste gå till somligas favör. Troligen har Fotbollsgalan tappat en hel del tittare de senaste åren då galan varit "jämställd" istället för underhållande.

Så sluta tjata om att man är "mansgris" bara för att man vill ha bättre underhållning.

Gör såhär nästa år, TV4:

Dela upp programtiden till männen och kvinnorna beroende på hur stor publiksiffra ligorna har haft.

Då skulle man kanske få en någorlunda rättvis underhållning på TV.

/cw

-----

Tycker det är otroligt synd att Henke fick priset, som Sveriges bästa fotbollsspelare någonsin... För att vara ärlig var han en av de som minst förtjänade den av de åtta nominerade. 35 mål, 5 gånger skytteligavinnare i Serie A, det borde väl säga allt även om nivån inte var samma som nu.

Tycker synd om Thomas Nordahl... stort dock att få dit Sir Bobby Charlton, mäktigt av Lennart.

/Simon

-----

Jag trodde inte det var möjligt men åter igen har vi visat vår svaga kunskap om fotboll! Att Henrik Larsson får priset som tidernas guldbolls vinnare är en stor skandal som jag hopapdes aldrig få uppleva. Han säger att han slutar i landslaget men när sverige väl kvalat sig in till VM/EM ja då är han först med att gå ombord på planet som skall ta landslaget till den stora festen! Nä, har alla glömt vad som svensk fotboll har fått uppleva? Vet ni vem Nordhal är? Vet ni vem Gren är? Vet ni vem Bjärred är? Vet ni vem Nilsson är?

TYDLIGEN INTE!!!!

Jag skäms för det svenska folket som har röstat, att ni har glömt alla stora namn som jag nämt tidigare som alla har varit större än Henrik "Henke" "b-lagspelare" Larsson

John

-----

zlatan - störst bäst och vackrast

/rianna

-----

Först vill jag gratta Henke Larsson till det bästa priset.

Sen så var båce Zlatan och Hanna värda sina respektiva bollar.

Zlatan är en artist utöver det vanliga, och tillför både sitt klubblag och landslaget mycket. Även fast han inte alltid gör bra matcher så stjäl han väldigt mycket uppmärksamhet av motståndarlaget som i sin tur kanske öppnar för andra svenska spelare.

Sen så tycker jag Linderoth borde ha fått F. Ljungbergs pris. Linderoth är kung i defensiven, och det är väl det som gör att han inte får nå pris tyvärr.

Ang programledarna så har det helt klart funnits bättre, dock så gillade jag klänningarna. Inte för att en utav de visade en hel del av sina ägodelar, utan för att hon gjorde sig riktigt bra i den.

Sen att det finns en massa gnälliga femenister som tycker sånt är vidrigt skiter jag i. Förstår inte vad problemet i det hela är, avundsjuka kanske?

/Crister

-----

det värsta jag sett på väldigt länge. Varför ha en gala när "stjärnorna" inte ens kan va på plats?. det är ju dem de flesta vill se. Att gulbollen gick till Zlatan var underbart!!

Programledarna har jag bara en sak att säga om : TuttShow! vad har det med fotboll och göra?

Fjantiga kändisar som delar ut priser till spelare vars namn de aldrig hört talas om!

låt Persbrandt leda galan nästa år!

//Tigern T

-----

Sedan NÄR fick inte tjejer vara intresserade av fotboll?

När blev fotboll manligt?

Numera så är det ett faktum att MÅNGA tjejer följer fotboll på TV och även "live" ute på arenor!

Åker själv land och rike runt för att titta på fotboll!

Mogna killar som anser att dam fotboll inte är något!

Tycker det var på tiden att damfotbollen uppmärksammades! Våra tjejer har haft stora framgångar och ska inte behöva stå i skuggan av killarna. Ni killar som hackar på damfotbollen, när gick ni på en damfotbollsmatch?

Nej mer damfotboll i TV!

Cattis

-----

Allt var bra, förutom att Sjölund vann för årets mål!?

Skandal! Alla omröstningar visade på att Micke Andersson skulle vinna! Litar INTE på Svff och er tidning...

Magnus.

-----

Zlatan Ibrahimovic är absolut inte värd priset!

Han är oerhört kaxig som få, kör nästan på journalister, nonchalerar journalister. Inte nog med det! Han gör så in i helv*tes fula efterslängar.

Om jag ska vara ärlig, han är en bra fotbollsspelare. Men efterslängar och sådant som händer utanför planen kanske inte räknas i omröstningen, eller?

// Marcus , Stenungsund

-----

Åter visar svenska folket sin idioti och röstar fram henke larsson som bästa guldbollenvinnaren genom tiderna. Vem som helst som fick den mellan 2000 och i år hade fått den om den personen varit nominerad. Det är bara snorungar som röstar på sånt här. Skrota alla omröstningar i seriösa sammanhang så får vi se rätt vinnare. Jag hade röstat på Nordahl, Simonsson el Green. Men likt många andra avstod jag för att ungarna säkert ringt femtielva gånger på henke så det kändes inte som man skulle slösa pengar på denna omröstning.

Zlatan var värd guldbollen. Marklund lika värd diamantbollen.

Kul att Persbrant kunde driva med sig själv iaf

/mattep74

-----

Klart Zlatan skulle vinna, fanns ingen annan kandidat! Tidernas guldboll kan alltid diskuteras men jag tycker Henke är en stor spelare, inte minst för sin ödmjuka inställning till lagspelare! Synd bara att alla stjärnor uteblev, det kommer att ta udden av galan!

Annamaria

-----

Hi,

FY FAN!!!

Det här va det värsta jag varit med om. Henrik Larsson är bra. Henrik Larsson VAR bra i en liga med TVÅ lag. Gunnar Nordahl VANN ITALIENSAKA SKYTTELIGAN 5 GGR I RAD. Vad är det värt idag? Tydligen ingenting. Lägg ner liknande röstningar fort som fan. Usch vad jag är besviken!!

mvh

cege i göteborg

-----

Zlatan och Henke är definitivt värda sina Guldbollar, Men

VAR är dom?? Har inte priset tillräcklig Prestige? Sitter inte halva Svenska folket och väntar på dom?

Jag tycker det är dålig stil att inte komma..

Och är det för att det krockar med Matcher så tycker jag att Fotbollsgalan ska flytta datum.

Taffan

-----

Självklart att d va rätt person som vann guldbollen...Zlatan är helt överlägsen och d har aldrig funnits så bra svensk fotbollsspelare...Utan honom skulle Sverige inte klarat komma till vm...Tack för att du finns Zlatn..du är STÖRST&BÄST!

/Helen

-----

Hej

Jag tycker fotbollsgalan var lika dryg som alltid. Allt mellansnack och tråkiga artister som försöker underhålla är bara irriterande. När det är en FOTBOLLS-gala tycker jag man kan ägna mer tid åt fotbollen. Visa mer fotboll från året som gått, mer godbitar. För som det var i år, och varit alla år jag sett det, så är det inte en riktig fotbolls-gala. Och angående tidernas gudlboll så tycker jag att Henrik Larsson är mycket väl värd utmärkelsen. Larsson är mer än en fotbollsspelare, han är idealet för ett proffs tycker jag. Han är den största fotbolls-spelare i hela världen. Jag anser honom inte vara bättre än maradonna eller några av de riktigt stora PÅ planen just tekniskt eller så. Men Henrik Larsson är världens största lagspelare, ledare och förebild. Att stanna i Celtic så många år trots chans och potential att dominera i större ligor, pga kärleken till klubben och familjen, är stort. Han har inte låtit pengar dominera hans karriär, som så många andra stjärnor, han är den största och bästa förebilden en ung spelare kan ha.

Tack för mej/ Gotha

-----

Det var bra att galans stora vinnare - Zlatan och Henke - inte var där. Då tog de inte fokus från de andra spelarna som inte får så stor uppmärksamhet i vanliga fall.

/ Gillar Zlatan ändå...

-----

Tycker att alla priser gick till rätt spelare. Tråkigt bara med alla macho-wannabies killar som är rädda för att tjejer ska ta över fotbollen. Tjejer kan fotboll. Tjejer kan även spela fotboll. Så sluta klaga och inse att vi lever på 2000-talet, inte på stenåldern!!

Martin

-----

Lillen du har ju rätt tack vare mig, det är där alla tipsen kommer ifrån!!! /pucken

-----

Jag har ingenting emot Henrik Larsson alls. Jag tycker att han är en fantastisk fotbollsspelare, men att ge han "Tidernas Guldboll" är ett hån mot dom riktigt stora i svensk fotboll. Har "henke" lyckats peta i 35 mål på en säsong i Milan? Nej. Han är en av våra allra största, men karln lever än. Nordahl förtjänade den, inget snack ALLS!

//Giffare

-----

Fy f-n vad dåligt med årets fotbollsgala. Att ens Henke kan nomineras var ganska överraskande i mina ögon. Men att vinna? Själv röstade jag på Torbjörn Nilsson och då gillar jag inte ens IFK. Och att inte ha med Glenn Hysén i nomineringen är ett hån mot svensk fotboll. Vem f-n är Patrik Andersson? Skärpning till nästa år.

Det enda positiva i mina ögon var väl Teddy Lucics pris och programledarnas, ehum, "kläder."

/Gazza

-----

Man blir så less på allt snack om att "kvinnorna förstör männens gala" och "ingen bryr sig om damfotboll" o.s.v.

Klart att damfotbollen ska vara med på galan! Även om damfotbollen inte är på samma nivå som herrfotbollen och aldrig kommer bli av naturliga skäl så har vi ju ändå världens bästa damliga och ett av världens bästa damlandslag. Klart dom också ska få uppmärksamhet och uppskattning på fotbollsgalan.

Man ska inte jämföra herrfotboll med damfotboll, det är inte rättvist på något vis. Det är ju ungefär som om man skulle säga "Kajsa Bergqvist är ju helt värdelös, Stefan Holm hoppar ju 35 centimeter

högre!".

Vad det gäller programledarna tycker jag man borde haft en av varje kön, även om kompetensen är det viktigaste. Almenäs var ett bra val, men Sjögren var en riktig flopp.

//Per, en kille som uppskatar damfotboll

-----

Jag tycker du låter liiiite avundsjuk, Anders! Zlatan är våran Guldgosse!!!! Malmö och Rosengårds stora stolthet Till sist, vad är det för fel på Korpen?

/Helena

-----

hur kan Henrik Larsson bli "bäst genom" genom tiderna ,det är ju helt sjukt

/Anton

-----

De va kanon rakt igenom... inge tjafs ! / PJ

-----

Var fasen var Zlatan? Var fasen var Henke? Vilket antiklimax att varken någon av våra tre största stjärnor närvarade under "fotbollsfesten". Ursäkta, "festen" kom av sig. Eller rättare sagt den började aldrig.

Visst kan man blir bra förbannad att ingen var där, men det finns egentligen ingen anledning att börja skrika och gapa om lojalitet, etc. från dessa spelare.

Det räcker med att få fram svaret på frågan: Hade de kunnat gjort mer för att komma?

Henke laddar inför morgandagens (läs dagens) match med Barcelona, Freddie ligger fortfarande kvar i tandläkarstolen (om man ska tro en kollega till honom) och Zlatan, ja vad var det han gjorde nu igen? - M. Erixon

-----

Usch vilken klänning! Vad är det för bild av kvinnor som TV 4 vill visa? Finns det inga gränser!

/Inger

-----

fyyyyyyyyyyy faaan vad dåligt - dem sa inte äns hej då - men vilken urringning.

mvh

palmis

-----

Vill bara säga att TV 4 och aftonbladet DÖDAR allt trovärdighet och ära i priserna genom att låta folket rösta på vinnaren. Kom igen Henrik Larsson... Missförstå mig inte, han är en utmärkt fotbollsspelare men inte bäst genom alla tider. Jag ser det som en direkt förolämpning mot de bättre värda som t ex Gunnar Gren och Gunnar Nordahl. Tidernas bäste i Milan och en av de största i Italien alla kategorier mot Celtics största... KOM IGEN!!!"!! Nordahl du hade min röst, du är den störste.

Om ni trots allt väljer att fortsätta med era "omröstningar" så sätt då i alla fall åldersgräns på skiten, en massa 12 åriga kids är väl inte den bästa juryn?

Gunnar Gren, Gunnar Nordahl ni ÄR dom bästa och jag vet att ni just nu leker fotboll där uppe!

Från en 23 åring som faktiskt kan och älskar den riktiga fotbollen, AT

-----

Jag tyckte Fotbollsgalan var bra, väldigt synd att David och Peter fick tid i rutan, tycker verkligen inte de är roliga. Hade hellre velat se någon som är rolig, bra exempel är väl Özz Nüjen, som hade kunnat bidra med lite färg!

Det jag tycker är mest positivt för svensk fotbolls framtid, är att vi har en målvakt, som fyra år i rad har röstats fram till årets bästa. Sen om man kollar vem som är #2 på den positionen, har inte ens den personen fått spela något i år, självklart tänker jag på John Alvbåge!

Men grattis Sverige, för vi har så extremt många spelare att vara tacksamma för...

Mvh Per J, Köping

-----

Som jag trodde och ville så blev det zlatan som fick guldbollen. Men en del av mig ville inte att han skulle få den. Eftersom att guldbollen bär har med sig en förbannelse. Under många år så har den personen som fått äran att höja guldbollen drabbas av en olycka. Personen skadar sig kort efteråt alltid. Det vill jag inte ska hända med zlatan. För utan zlatan, kommer vi ha det svårt nere i Tyskland nästa sommar. Väldigt svårt! Så man får hoppas att zlatan bryter trenden och håller sig skadefri. Sverige behöver dig där nere. Det finns bara en ZLATAN!

//Christoffer Christensen, Uppsala

-----

Hej!

Jessica Almenäs......Vilken kalaspingla........Grymt söt och sexig......Otrolig kropp......Superlativen bara haglar.

Kram

-----

Vilken Flopp Gala ingen av dom manliga pristagarna till dom stora priserna fanns på plats USELT!!!!! Lägg ner fotbollsgalan.

Våra största svenska stjärnor skiter ju ändå i oss alla fans som vill se er på plats för att ta emot vår hyllnig.

FiftyNine

-----

Vad ska vi med galor till när stjärnorna uteblir?? Snacka om antiklimax!! Ingen Zlatan, Ljungberg eller Henke som kunde ta emot sina priser. Är Sverige för litet för stjärnorna??

/Åsa

-----

Hur kan henke larsson få alla tiders guldboll!!!??? Nordahl utan att ens

behöva snacka om det. Fan, svenska folket alltså, först nått stolpskott till

kiev och nu detta....godnatt, ridå, jag skäms.

Dock var Jessica grymt snygg och duktig.

Super Mossis

-----

Detta är ju inte sant; att en kille som ALDRIG SPELAT ORDINARIE i något stort internationellt lag ska få tidernas guldboll i ett land som genom tiderna svämmat över av fantastiska fotbollsspelare är ju ändå absurt. Skärpning sveriges folk!

//Erkki, besviken finne

-----

Fotbollsgalan i sig var ok, inte mer. Att Zlatan skulle få den var uppenbart, och självklart. Tobias Linderoth borde ha fått mittfältspriset efter att under säsongen varit mittfältets gigant. Att han match efter match tar på sig det jobbet och gör det med briljans, utan att någonsin få hyllningar.

Fast det som är helt otroligt är hur Henke kunde få Tidernas Guldboll. Minns folk inte längre tillbaks än idag aktiva spelare? Tycker folk verkligen att Henke är våran största spelare genom tiderna? Är det för Guldskon där han stänkte in 35 mål på en säsong i skottska ligan, lika många som Nordahl gjorde under en säsong i Serie A? Är det för att han konstant löper? Vad är det som gör honom till tidernas största? Nej, minnet hos svenska folket är pinsamt. Hade en liknande utmärkelse delats ut i England hade det garanterat varit någon av engelsk fotbollshistorias giganter som vunnit den, inte Michael Owen. Där har man vett att minnas de största genom tiderna, och vårda minnet.

/Gustav

-----

Jag skäms över att vara svensk, hur fan kan Larsson vinna?

Nordahl var den självskrivna vinnaren. Hadde inte protesterat om Gren vann. Men Larsson, hoppas ni skäms...

/Gäddan

-----

Till " Flyförbannad 20-årig tjej som älskar och KAN fotboll"

Vad du tycker och kan om fotboll är väl ganska irrelevant? Du är en individ. Ditt kollektiv, kvinnorna är betdligt mindre intresserade av fotboll än männ. Svårare än så är det inte. Gå ut på stan och fråga några simpla frågor och männen kommer vara mer intresserade och få fler rätt. Kollektivet, som det är fråga om när man pratar om männ och kvinnor handlar det om. Inte dig som individ. Männen är mer intresserade av fotboll, och fler killar är fotbollsspelare, just därför borde galan huvudsakligen göras för männ, eftersom det är den störste målgruppen. Simpel kunskap, men verkar man skita i, så länge feminismen går före. Jag blir så förbannad på såna nötter som dig.

/David

-----

Stort misstag av Juryn och utse Zlatan till Guldboll vinnare. Uppträder man som han gör på och utan för planen ibland är han inget bra föredöme för svensk fotboll. Han är som en barnunge. Värdig vinnare är Tobias Linderoth.

Micke

-----

Det är riktigt jävla bedrövligt att inte våra pristagare

Kan närvara vid såna här tillfällen

Bortskämda jävla DIVOR är vad dom är!

Rent fotbollsmässigt är dom värda sina priser!

Lefferoffe

-----

Gren och Nordahl var kungar i Italien och Brolin har varit med i världslaget. Men vi valde Henrik Larsson som den bästa spelaren genom tiderna i Sverige. Vad är det här?

/ Petter

-----

Ursäkta franskan, men fy f-n vilken katastrof att inte ens den gode H.Larsson behagade närvara. Jag tycker det är fruktansvärt dåligt, vi har 3 världsstjärnor och inte en enda av dem visade respekt för fotbollssverige genom att behaga "offra" en kväll. Jag tycker de helt klart är rätt vinnare men nog tar det udden av stoltheten när de, som vanligt uteblir, fy f-n!.

/Boink

-----

Katastrof gala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

/Susi

-----

Är man inte intresserad av att hämta guldbollen kan man ge den till nån som både förtjänar den och bryr sig om den istället. Ytterligare ett bevis på hur mycket Zlatan skiter i allt som har med oss i Sverige att göra. Att ljuga i motiveringen och påstå att Zlatan kan använda sina finter så att det gynnar laget är också skamligt. Den pinsamma tillställningen kröntes med att Henke, som gjort lika mycket för landslaget på 12 år som Brolin gjorde på 4 år, fick ett pris som han inte ville ta emot. Lägg ner skiten! / Nicke

-----

Henrik Larsson är en bra, mycket bra fotbollspelare. Men han är inte Sveriges bästa fotbollspelare genom tiderna, han är inte ens av Sveriges 10 bästa genom tiderna, men bör det tillägas inte långt där ifrån.

Dagens rätt vinnare är Gunnar Nordahl eller Gunnar Gren!

//Killer

-----

Snälla! detta är ju ett skämt! Inget emot Henke, han är av våra allra bästa spelare men hur går det ens att jämföra med gunnar nordahls prestationer? Han är sveriges första proffs och han vann italienska ligans skytteliga 5 gånger! henke har gjort 5 mål i spanska ligan och spelar inte ens i första 11:an. Ledsen men Henke kommer aldrig kunna komma upp i varkens Gunnar Nordahl, Gunnar Gren eller liedholms klass!Zlatan kanske kommer att kunna om några år! Dock så är jag glad att vi har henke med oss i vm och tror att vi har en stor chans att gå långt!

/Jacob

-----

Pinsamt!! Dom två största priserna går till två megastjärnor som inte ens dyker upp. PINSAMT!!

Göran

-----

Grattis zlatan!!!!

Mina barn ,Alex o Amanda avgudar dig..........

Du är bäst och coolast......

Kram

-----

Hur i hela j-a friden kan Henke Larsson få tidernas guldboll? Han gjorde 30 mål om året i Skottland? Skottland!! Det är ju en korpliga!! Skandal.

//gooner

-----

Det är ju en SKANDAL..

Vad är det för mening att se en "gala" då pristagarna inte är där..

Sista gången jag såg fotbollsgalan, och dessutom

är Henke (spelar han fortfarande?) INTE en värdig vinnare,

ge oss Patrik Andersson istället.. men men, fjäska går ju

Nu ångrar vi alla oss som önskade att henke skulle göra comeback i landslaget,

/Andre

-----

det skulle va skandal om ZLATAN fick inte guldbollen men nu fick han den o han förtjenar detta o hoppas att han kommer få samma renspons nästa år.

MFF-4-EVER

-----

Tjejerna skötte sig förbaskat bra..inget skitsnack om dom!

/Aquavit

-----

Hur tusan? Henke? Henke fick det enbart på gamla meriter. Visst har han vart i landslaget länge men han är inte störst genom tiderna.

Brolin tog Sverige till VM-brons, Henke tog oss till VM-åttondel och EM-kvart. Pinsamt beslut.

/RC aka Brolin 4 Life

-----

Blev helt klart chockad eller snarare förbannad när jag läste inläggen angående fotbollsgalan.

Jag är definitivt ingen feminist men va fan är det för mansgrisar som skriver inlägg egentligen?? Tråkigt för er att behöva inse att tjejer som sportar är också viktiga förebilder för unga tjejer och 50% av sveriges befolkning är tjejer så det är klart att våra tjejer också ska få priser!!

// Micca

-----

Henrik Larsson - Tidernas Guldboll??

Är ju ett stort skämt!

Peta in några bollar i korpligan i Skottland och spela 10 minuter varannan vecka i Spanien...

SKANDAL att inte Nordahl fick den, han är Sveriges störste genom tiderna, inget snack.

/Daniel

-----

Snacka om antiklimax.

Tidernas guldboll - Henrik Larsson ... var inte där

Guldbollen 2005 - Zlatan Ibrahimovic ... var inte där

Årets mittfältare- Fredrik Ljungberg ... var inte där

Årets bästa anfallere - Zlatan Ibrahimovic ... var inte där

ANTIKLIMAX

/ Mandelina

-----

Ååååhhh vad jag älskar när jag har rätt!!!

Lillen....

-----

Sedan damerna tagit över mer och mer i det som en gång var ämnat för herrarna har jag slutat att se på eländet. Typiskt PK-TV 4 att sabba denna gala.

/Calle

-----

allt snack om att tjejerna inte ska va me e ba blajja.. snälla..va inte så chinkia..bara för att "ni" inte får vara med..snälla killar...väx upp nån dag.!

Ina

-----

Divan Zlatan satt väl på hotellet intill fotbollsgalan och motvilligt tackade för priset.

Nej, låt någon som inte anser sig för"stor" för att infinna sig på fotbollsgalan få guldbollen nästa år.

FiftyNine.

-----

Rätt att ge Zlatan guldbollen. Han är vår första och största stjärna genom tiderna. Men tråkigt att han inte kunde närvara. Tjejjerna gör det jättebra men de som borde kamma sig är presentatörerna. Se och lär av Persbrant han kan det där...

/Robin

-----

Ge vem som helst guldboll men INTE Zlatan. Han skulle inte ens platsa i ett korplag om jag vore lagledare,,,,

Anders

-----

"kvinnor har inget med fotbollsgalan att göra" skriver noggemannen.

det var länge sedan jag läste en kommentar som gjort mig så fruktansvärt rosenrasande som denna. Det mest idiotiska jag har läst på mycket mycket länge!!

Du påstår att kvinnorna förstör männens gala! "Männens" herregud! Sen när har ni haft egenrätt på fotboll?! Du påstår att bara män har rätt att gå på fotbollsgalan för att ni spelar bättre fotboll och enligt dig, kan mer om fotboll. Vad sjutton vet du?! Du känner inte mig och vet inte ett dugg vad jag kan om fotboll!! Det är såna som du som uppmuntrar den dåliga kvinnosynen.

// Flyförbannad 20-årig tjej som älskar och KAN fotboll

-----

Säger bara en sak. PLZ sabba inte vår fotboll med kassa tjejer och massa reklamskit mitt i sändningen. Det räckte med att dem fick röra vid bollen och skapa serie, redan där sabboterades fotbollen. Please media stäng ute dem från fotbollen!

/Franjini

-----

Hur (censur) kan världens smämsta fotbollsspelare få guldbollen? Vilken skandal lägg ner galan eller ge priset till spelare som förtjänar det.

// En som säger vad han tycker

-----

Hejsan !

Zlatan "Muslimovic" "Ibrahimovic" är värd guldbollen till 120% för allt fint spel och sin enorma skicklighet !

Han är helt enkelt bäst på plan ! slutsnackat

// Armin/Halmstad

-----

Det vore ju S--an om inte Zlatan fick bollen för han har ju total-kollen.

Li i Lund

-----

Ge grabbarna i FC-Z guldbollen! Där har vi grabbarna som lirar för det e roligt, och så visar de stor laganda ;) Nä skämt å sido, ge den till en person som förtjänare den. Zlatan tycker jag inte gör det, håller med "Bekymrad över vart idrotten är på väg" Nu har jag inte sett galan så mycket, men vad e det alla klagar på? Vad har brudarna "förstört"?

/Sacke

-----

Jag såg inte ens eländet ... räckte med inledningen sen gick jag över till internet. Tv 4 är en Fi kanal med prestationsångest. Damfotboll är ungefär lika upphetsande som en punktering på E6:an

/Lazze

-----

varför vann inte joakim sjöhage årets nykomling? det var ju han som var bäst. det verkade alla tycka förutom juryn. /Robert

-----

Tycker att tjejerna sköter sig utmärkt. Jag förstår verkligen inte vad det är med alla trångsynta män, som inte kan acceptera att tjejer också kan spela fotboll. Inte sjutton hade tjejer sagt att männen inte var välkomna om det varit ombytta roller! Hedra istället svensk fotboll, dam som herr - för vi har mkt duktiga spelare runt om i världen!

Älska fotboll - Jessica

-----

Pinsamt! Först tjejer som inte kan spela fotboll och nu tjejer som inte kan någonting om det. Kul att det är många tjejer som spelar men seriöst...dom e dåliga. Riktigt dåliga. Varför har dom ingen egen gala? Det kan jag berätta. Ingen skulle kolla. Dom åker räckmacka och alla vet det. - för fotbollsgalan. Klarade bara av att de 30 min. Jag vill se kompetens!!!

Krantz

-----

Det här var nog faktiskt bland det värsta jag sett i svensk tv på sistone. Låt SVT få ha monopol på idrottsgalorna. TV4 ska ge fan i att ha hand om galor. Deras försök att vara roliga faller platt till marken. Enda behållningen är programledarnas klänningar. Ge Zlatan guldbollen så kanske han blir lugn. Tack för mig.

/Chippen

-----

Hammarbytomten och Dogge är GULD! Haha, kan aldrig sluta skratta åt hammarbytomten, speciellt när han står framåtböjd och håller i micken.

Damerna verkar göra sitt jobb bra och jag ser ingen anledning till varför herrarna i den alternativa galan på tv4 Sporten igår var så avundsjuka. Låt tjejerna göra sitt jobb för de verkar ju sköta det rätt bra. Dessutom funkar ju en av dem som Eye Candy å det är ju alltid bra.

Henke nominerad till årets anfallare? 1 match från start på 1 år ju.

/RC

-----

Hej

Jag tycker att Zlatan är mest värd Guldbollen i år. I övrigt tycker jag att galan har varit väldigt väl genomförd. Jag har dock oerhörd kritik att rikta mot antingen Jessica Almenäs personligen eller hennes stylist för den där tutt-uppvisningen är det mest vulgära utanför Paradise Hotel som har visats på TV4!

//Veronica

Sundbyberg

-----

För mycket damfotboll, dom har dödat galan helt. Vem fan bryr sig om pojkmarta från umeå. Visa något häftigt med zlatan istället.

Selen

-----

Fotbollsgalan har räddat min kväll. Finns ju inget annat att kolla på ju...Zlatan och Henrik Larsson blir kvällens stora vinnare för övrigt.. Lillen

-----

Varför tycker alla att Zlatan är bra? Det enda han kan göra är att dribbla och gör mål när han står på mållinjen (Vilken merit). Sverigens landslag hade varit mycket bättre utan Zlatan man hade gjort fler mål. Jag tycker att Isaksson borde få guldbollen han är klart Sveriges bästa spelare och han måste prestera ett bra resultat varje match. Att Zlatans ens får priset för årets anfallare är ett stort skämt han gör bara mål mot bottenlagen och syns inte ens på planen mot dom bättre lagen och hur många mål gör han i CL? Knappt några alls för han är sämst.

// En som säger vad han tycker

----

Okej, jag tar tillbaka det jag sa om programledarnas klädsel. Almenäs

har bytt nu och nu förstår jag snacket. Wow!

Hanna Marklund var inte snyggast i kväll ändå då...

//Per

-----

Almenäs är HET!!!

Snacka om snyggt fodral!

/Danne

-----

Stängde av programmet efter Anders Svenssons medverkan strax efter kl. 21. Orkar inte med sådana ryckiga inslag.

Roj.

-----

Var är den beryktade sexchocken? Fantastiskt ord!

/Guldbollen till Persbrandt

-----

Snälla! låt inte oss Tv-tittare betala priset för jämnställdhet i form av en förstörd fotbollgala!

Är så trött med detta jämställdhets vansinne som fotbollsgalan blivit, varför ska vi tv-tittare behöva betala priset? Vi vill se de bästa programledarna, de bästa lirarna sen får de vara kvinnor, män ja vad som helst!

/Peter

-----

Zlatan är given för Guldbollen.

Men varför är inte Fredrik Ljungberg

med i kategorin tidernas guldboll?

SKANDAL

Hörs, JD

-----

Ge guld bollen till någon som förtjänar den och inte springer runt på planen och tror han är bäst och sedan sparkar ner sina motståndare. Zlatan hit och Zlatan dit, se till att han växer upp först och inte beter sig som nån j...la barnrumpa på plan, han kanske kan spela fotboll men det är mer till fotboll än att bara latja med trasan

MVH

Bekymrad över vart idrotten är på väg

-----

Äntligen!!

Kan det bli bättre? Två kompetenta och trevliga KVINNLIGA programledare för ett program helt tillägnat fotboll

/Tuna Tigers -89

-----

Äntligen är klockan 21:00. CSI börjar i en annan kanal.

nisse

-----

Varför vill tjejerna alltid vara med på det vi killar tycker. Lämna oss ifred!! Vi vill inte ha någon kvinnoboll på fotbollsgalan. Varför ska vi killar inte få behålla något för oss själva? Snart får vi väll lämna fotbollen och hitta någon annan sport.

Gubben i Solna

-----

Henke ska vinna guldbollen..

Detta är den sämsta fotbollsgala jag sett på mitt intresse till fotboll är stort men nu sombar man ju..

ETT STORT - till TV4

/ML

-----

jag har kollat på fotbollsgalan under alla de senaste åren, och aldrig varit med om så otroligt dåliga programledare, dom förtstör männens fotbollsgala, jag citerar en som skrivit tidigare " Är du kvinna så är du given en plats på galan " kvinnor har inget med fotbollsgalan att göra, och speciellt inte programledare för dom kan inte ett smack. att inte mediafolket och dom som anordnade årets fotbollsgala fattar att I N G E N vill se damfotboll, kolla bara på tittarsiffrorna för damfotboll, bara inse fakta. så varför ska det delas ut lika mycket priser till damer? fattar noll faktiskt.

/noggemannen

----

Snacket i förväg om programledarnas klädsel måste ju varit det mest överdrivna någonsin, kläningarna var ju i själva verket mycket tama särskilt då Suzanne Sjögrens. Och det var inte bara klädseln som var tam vad det gäller Sjögren, snacka om dålig programledare. Almenäs sköter sig dock mycket bra. Snyggast var ju Hanna Marklund dock.

Vad det gäller priserna tycker jag det mesta varit rätt förutom att Linderoth borde vunnit årets mittfältare, han är inte bättre än Ljungberg, men viktigare både för klubb- och landslag.

//Per

-----

Hejsan, !

Självklart att årets guld-boll ska gå till Zlatan Ibrahimovic !

För sitt sjävlklara & fina spel, äger helt enkelt fotbollsplanen!

Zlatan är värd Guldbollen !

// Armin Arapovic

-----

Guldbollen

Zlatan såklart vem annars?

/Mats

-----

förstår inte heller varför det ska vara 2 tjejer som leder galan. 1 av varje kön är väl mer rättvist? varför ska kvinnorna ta över hela programmet? för två år sen när DIF vann guld både på dam å herrsidan så var det bara damerna som uppmärksammades.

lägg ner projketet med att damerna ska ha så mycket uppmärksamhet!!

och varför har ni årets mål med damerna å herrarna i samma röstning? tjejerna är långt ifrån herrarna. titta på publiksiffor etc. å sluta dalta me tjejerna!!!

//Sanna

-----

Snälla folket...nu när jag har läst andras komentarer så värkar det som att det fins folk i landet som inte uppfattar vad Zlatan har gjort för Sverige. VM och EM hade vart någonting som hela landslaget hade kunnat titta på tillsammans på storbilds-TV, för inte fan hade dem spelat om det inte hade vart för gubben från Malmö.

Lägg ner tjötet och sluta hacka på killen som har gett oss allt. Tar han inte hem priset så borde vi alla flytta från Sverige och låta dem 17 tusen nötter som snackar om Lindroth och Lucic, ha sitt landslag, för nästa hade la säkert vart VM-korpen.

B. från Gbg

-----

Guldbollen...

...kommer självfallet (och helt riktigt) att gå till Zlatan i år. Något annat vore naturligtvis en mindre skandal.

Sverige har många bra fotbollspelare att vara stolt över, men "Mr Z" ligger ännu så länge ett liiiiiiiiiitet steg före sina övriga fotbollskollegor. Vare sig man gillar Zlatans stil eller ej, så ska rätt vara rätt.

Angående de två programledarna... Nog måste det väl finnas någon bättre, kvinna eller man kvittar, än Susanne Sjögren...

Almenäs sköter sig helt okej, men Susanne... Please TV4...........

För övrigt så tycker jag att det är GIVET att Ralf Edström eller möjligen Torbjörn Nilsson skall ha tidernas guldboll...

//Lilla Jag

-----

Hur fan kan man ge priset som årets mittfältare till Ljungberg igen??? han är ju fan skadad varannan match!! Så otroligt tråkigt att det ALLTID är proffsen som vinner allt! Bojkotta skiten och låt damerna ha en egen gala!!!! INGEN vill se på damfotboll, kolla bara på publiksiffrorna från när tv4 visar damallsvenskan!

Förövrigt är det en skam om Zlatan inte vinner Guldbollen! Tänk på alla mål han gjort som räddat Sverige gång på gång! Han är Kung!

/Micha

-----

Varför ska det vara programledare som inte kan ett smack??? Är det könet som spelar in vem som ska leda galan?? Är du kvinna så är du given en plats på galan.

/Tedelid

-----

Det är klart Zlatan ska ha guldbollen. Vilka är utmanarna? Henrik Larsson- En spelare som spelar matchens sista 5-10 min om han har TUR. Fredrik Ljungberg- en en väldigt bra spelare men som har gått skadad näsan en tredje del av säsongerna i ett lag som totalt har fallit ihop. Teddy Lucic- har gjort skitbra ifrån sig i landslaget men i Allsvenskan så tycker jag "bagarn" i kalmar har gjort bättre ifrån sig så varför inte ge honom guldbollen? Tobias Linderoth- slitstark mittfältare som inte passade i engelska everton när de var bottenlag. Andreas Isaksson- har gjort fantastiskt bra ifrån sig i landsalget men vilka är det f-n som har sett vad han har gjort i frankrike.

Zlatan Ibrahimovic- 16mål i sin debutsäsong agerat framspelare fick sverige vidare i em 2004 och tog sverige till vm 2006. Att ni VISSA inte tål hans kaxighet är erat problem, hade varit kul då hur ni hade stått ut med o ha en sån som Henry.

-----

Varför sviker våra största spelare oss?

Zlatan är nominerad till guldbollen, men kommer inte?

Ljungberg kommer inte heller ..

Våra största svenska spelare sviker oss ..

Dålig stil!

/ Mandelina

-----

Tycker fotbollsgalan blir sämre för varje år. SVT måste ta över nästa år!!

Sen kan man inte ha en tittaromröstning till ett sånt pris som Tidernas guldboll. Henke Larsson eller Brolin kommer ju vinna, för att de som röstar växt upp med dessa spelare. Gunnar Gren och Nordahl var överlägsna på sin tid och någon av dessa ska därför få priset.

Viktor

-----

Tjenna !

Vilken idiot e de som vill att Teddy Lucic ska få guldbollen ??

De e ju SÅKLART Zlatan ska ha de, inte nästa gång utan nu !!!

Zlatan har redan gjort mer för svensk fotboll än någon anna tidagare. Teddy Lucic HAHAHA

/Tina

-----

Orkar inte titta mer än 10 min på det.... Bara att ha suzanne Sjögren som programledare......Tv4 måste ha problem med att få fram bra programledare.... Annars tycker jag tyvärr att tjejerna har förstört grabbarnas gala!! bittert men men....

/Fredrik

-----

Tjenare!

Jag tycker det är pinsamt att höra att någon som säger"Ge Lucic Guldbollen". ´Han uttrycker sig så som att Zlatan kan ta den ett annat år. Jag håller med om att Lucic har gjort en grym säsong för svensklandslaget, men han håller dock inte klass med Zlatan, långt ifrån. Ge Zlatan guldbollen, han är en spelare utav världsklass! //Erik i Falun

-----

Zlatan och Torbjörn

/Hector

-----

Alltså, visst Zlatan är värd Guldbollen, men det gäller även Linderoth, Isaksson och Lucic... Personligen så tycker jag att en spelare som Teddy Lucic ska ha den, utan ahns mästerliga försvars spel så skulle vi inte vara där vi är idag. Lucic presterar fan alltid bra! Zlatan behöver inte Guldbollen i år, han kommer ju ändå ta hem den kanske 5-6 gånger i rad de följande åren. Ge Lucic Guldbollen, för man vet inte hur länge till vi har chansen att belöna honom för hans arbete, han är ju ändå på slutet av sin fantastiska spelar karriär! Även Linderoth är värd den, för sin otroliga defensiva insats... han är otroligt skicklig i det defensiva spelet... vi har ju även Isaksson! Han har ju vart helt jävla lysande! Jag har nu valt att prioritera våra defensiva spelare... vilket jag tycker att de är förtjänta av... Vänta med Zlatan... ge Teddy Guldbollen, så vi kan visa vår uppskattning...

//Fredrik i Örebro

-----

läste lite av de andra kommentarerna.. bara för att någon som har makt i aftonbladet nämner linderoth som ett av de större namnen så får folket för sig att trycka på just den punkten.. jag menar Teddy Lucic har väll i så fall 100gånger så bättre chans till guldbollen eller Ljungberg eller vem fan som helst.. herregud hur media kan påverka..

Själv tycker jag att utan Zlatan hade Sverige aldrig haft chansen de har nu, aldrig.

// M-I

-----

Det finns bara och bara en Zlatan (den gyllene betyder det). Får inte han guldbollen då ska ingen ha den. Om fallet blir så kan man lägga ned galan. Har inte alla sett anfallsspelet mot Kroatien utan Zlatan? Jag har gjort det och det existerade inte något alls. Länge leve kungen Zlatan!

I.L. /Kalmar

-----

Tobias Linderoth är en mycket löpstark och brytningsäker mittfältare MEN det som skiljer honom från andra spelare på hans position ( som tillhör världseliten ) är att han nästan aldrig slår avgörande passningar. De flesta passningar han slår går oftast i sidled eller bakåt. Man måste kunna behandla bollen betydligt bättre om man ska bli en defensiv mittfältare av världsklass.

Varför jag nämner nivån "världsklass" är att många här verkar på allvar tro att han ska kunna utmana en annan spelare om guldbollen. En spelare som verkligen tillhör den yppersta världseliten.

Jag skulle kunna nämna allt som Zlatan fått övervinna,såsom motgångarna i Ajax,succén i Juventus samt. en halv nation som aldrig riktigt verkar ge honom ett erkännande, som anledningar till att han förtjänar guldbollen. Faktum kvarstår dock att spelaren ska värderas endast för hans prestationer senaste året och där är Zlatan fullständigt överlägsen.

En spelare som drar på sig den bevakningen i internationella matcher ( jag minns Real matcherna ifjol ),men som ändå kan bjuda oss,publiken, på riktig fotbollskonst ( jag minns Klacken med stort K,målet mot Ungern och drömpassen mot Island ). Vad mer kan man kräva av en 24 åring från Sverige för att han ska förtjäna bollen av guld?

// cribb

-----

Guldbollen... Jag säger bara....ZLATAN........ska ha den! Det är ej förhandlingsbart i år......

Varma hälsningar från Elsie

-----

Årets mål tycker jag ska gå till Daniel Sjölund i Djurgårdens IF efter hans skott från halva plan och in i mål

Mikaela

-----

Jag tycker Henke Larsson ska ha Guldbollen!!

Mikaela

-----

Zlatan

/Tomas

-----

Alltså, det finns ju givetvis bara en kung och han ska ju förstås ha den.

Men fan alltså...Guldbollens förbannelse vill man ju inte låta drabba Zlatan

så jag hoppas den går till nån annan, ENDAST av den anledningen.

/Patrik

-----

ALLA FÖR TYCKA VAD DE VILL,ZLATAN ÄR EN AV VÄRLDENS BÄSTA SPELARE.DÅ KAN MAN INTE SNACKA OM NÅGON SOM INTE ÄR BLAND DE 100 BÄSTA.ZLATAN SKA HA GULDBOLLEN,SÅ KLART

SEJO

-----

jag tycker ATT DET ÄR KONSTIGT OM INTE ZLATAN SKA FÅ GULD BOLLEN. KOMMER NI IHÅG MÅLLEN MOT ITALIAN PÅ EM OCH MÅL MOT UNGERN, DET SÄGS TILLRÄKLIGT FÖR DEN HÄR FOTBOLSARTISTEN SOM BARA RONALDINJO ÄR BÄTRE ÄN HAN I VÄRLDEN.

VAKNA SVERIGE OM INTE VORE ZLATAN SKULE INTE SVERIGE VARA MED I VM I TYSKLAND.

/Abdullah

-----

Vem är Zlatan?

Guldbollen till Henke Larsson eller Fredrik Ljungberg!!!

/K

-----

Om jag inte minns fel, så är väl ett av de viktigaste kritierierna för Guldbollen-vinnaren att han ska ha gjort avgörande insatser för både klubb- och landslag, och det senaste året så finns det väl bara Zlatan som uppfyllt de kraven. Visst, Tobias Linderoth har spelat bra, men är det någon som allvarligt tycker att han har gjort avgörande insatser?

Inse fakta, ingen är i närheten av Ibrahimovic, ni behöver inte titta på galan ikväll, ni behöver egentligen inte diskutera här heller. Lägg istället tid på att satsa så mycket pengar som möjligt på att Zlatan tar hem priset, för det kan helt enkelt inte bli någon annan.

//hINDEFELT

-----

ZLATAN,ZLATAN OCH SEN ZLATAN

/Sead

-----

Hej ! Jag tycker att Zlatan ska få gold boll för att han skall ge sverige VM GOLD. Blå gula klarar inte utan honom.

/Abdullah

-----

ZLATAN tar hem alla pallplatserna, 1:a till 3:a

Ljungberg är 4:a

Tycker man om spel i sidled och bakåt, då röstar man på Linderoth.

Mats/Piteå

-----

finns bara en som ska ha guldbollen

ZLATAN,sen är det stor tomrum,sen är det inden mer

Sejo

-----

henrik larsson ska ha guldbollen den där slatan är inte så bra som många tror för står man framför målet så är det ju lätt att göra mål..samma sak som med maradona värdelös spelare det med får man bollen cerverad så gör vem som helst mål det är min åsikt../alf..

-----

Definitivt Zlatan!

Kent Nilsson

-----

Andreas Isaksson såklart utan honom hade vi aldrig varit i VM, sen kan säga vad man vill om Zlatan , landslaget och Juventus

Forza Milan

-----

Buonasera!

ZLATAN SKA HA GULDBOLLEN I ÅR INTE MINST FÖR MÅLET MOT "UNGERN"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HENKE ALLA TIDERS GULDBOLL DÅ HAN VID FLEST TILLFÄLLEN I INTERNATIONELL FOTBOLL, (STORA MÄSTERSKAP) VISAT YPPERSTA VÄRLDSKLASS!!!!!!

(G.NORDAHL 2:a)

KLAT VI SKA HA VÅR EGEN GALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ÄLSKA FOTBOLL!

Robert Sjödahl Modéer

Helsingborg

-----

Zlaan ibarhimovic ska ha guldbollen

/Jens

-----

ZLATAN är den ända som kan få den!!! Fattar inte vad det är för fjantar som kan påstå något annat.

palle

-----

Enda anledningen Linderoth överhuvudtaget nämns är för att TV4 och aftonbladet vill skapa lite spänning inför prisutdelningen. Tittarsiffrorna blir lägre om alla vet vem som kommer att vinna och då försvinner reklampengar. Grovjobbare i all ära, men ingen kan konkurrera med Zlatan. Titta på vilka som nominerats till det där andra guldbollenpriset. en försvarare och vad, nio anfallare? Zlatan är sveriges bästa spelare sedan femtiotalet och får han inte bollen så bör han emigrera till ett land som vet att uppskatta hans genialitet. Han sa det själv. Vårt land är för litet för en stjärna som Zlatan.

-----

Isak ska ha guldbollen! Bättre målvakt finns inte.

Zlatan är väl världens just nu mest överskattade spelare, fattar inte vad man ser hos honom. Han är fullständigt värdelös i mina ögon o skulle inte platsa i mitt B-lag i div. III?..

/ L-Å

-----

Om det fanns ett pris för Allsvenskans bästa målvakt skulle jag bli mycket förvånad om det inte blev Petter Wastå, Kalmar FF som blev utsedd till detta.

Dels för att han haft bäst räddningsprocent i hela Allsvenskan i år.

Men tyvärr finns det inget sådant pris, men det borde instiftats.

Själv tror jag att Isaksson tar hem priset för bästa målvakt ikväll. Även om jag hellre hade sett med mina KFF-ögon Petter Wastå få detta pris.

//Andreas, Kalmar

-----

zlatan så klart

/Selver

-----

Det är definitivt Zlatan som ska ha Guldbollen! Han är just nu den bästa fotbollspelaren i Sverige..Dom andra nominerade är inte ens i närheten..

Dacke

-----

TOBIAS LINDEROTH är den ende kanditaten enl. mitt förmenande. Zlatan är överreklamerad

B. Norén

-----

Jag tycker inte att Zlantan ska få guldbollen i allafall för han är en jävla diva som inte gör någon nytta för det svenska landslaget! har han gjort något bra för Juve än eller ? nej det har han inte. Jag tycker att Henke eller linderoth ska få guldbollen!

/Mats

-----

Att göra 16 mål i sin debutsäsong för Juventus i en stentuff liga och sedan avgöra mot Ungern borta så vi går till VM är givetvis stort. Linderoth är nog enda hotet mot Zlatan MEN han har inte en chans mot Zlatan. Tar inte Zlatan hem guldbollen så är det skandal. Ren skandal om han inte tar hem det! Forza Zlatan! /Mattias

-----

Zlatan ska ha guldbollen!:)

/Hedvig

-----

I år är det inte spännande för får Zlatan den inte så kommer han aldrig få den och om någon annan får den har guldbollen tappat sin trovärdighet och kan läggas ner,

Hälsningar

Fotbollsfan

-----

Allvarligt vilken Svensk Fotbollspelare har gjort 16mål! I Debutsäsongen i Seria A och i inte vilken klubb som helst Juventus ett lag som är nog ett av dom största i Världen. Det tror jag inte någon Svensk spelare kommer att klara av under minst över 30år framöver. Kenneth Andersson gjorde 12mål i hela Seria A åren han spelade, det klarade ju inte nån hittills förutom ZLATAN I DEBUTSÄSONGEN....Så stor Zlatan är i Italien redan Nu Då kan ni tänka er framöver hur ännu större han kommer att bli!! M.vh Alessio i Värnamo

-----

Det finns ingen annan kandidat till guldbollen än ZLATAN. Det var han som ordnade med så vi kom till VM- slutsspelet.

M.V.H. Leif:A.

-----

Så klart att Zlatan ska få GULDBOLLEN!!! Det är ju med hans hjälp som vi får vara med i VM i Tyskland nästa år.

Och så har han utevcklats enormt under detta året...

/AZY

-----

Zlatan ska ha guldbollen såklart.

Peter Wiberg. Peking.

-----

Först säger jag Zlatan, sen säger jag Zlatan, sen Zlatan, sen Zlatan????. Jag kan hålla på hur länge som helst. Ingen är i närheten av den killen. Inse nu ni alla antiZlatan Nissar. Vi har en av världens 10 bästa spelare i vårt landslag. Z. är en spelare som världens toppbackar hyser enorm respekt för, och som dom gång på gång blir uppsnurrade av. Ska han inte då få priset? Störtlöjligt om Linderoth eller någon annan får priset. Då kommer jag aldrig att köpa Aftonbladet eller se en enda fotbollsgala mer i mitt liv. Då har ni sjunkit så lågt som man bara kan. Zlatan for president!

Med Vänlig Hälsning

Peo ”Forza Il Calcio” Engström 30 år

Gurkstan

-----

Det är väl självklart vem som ska få guldbollen. Och det är inte ZLATAN uten det är Linderoth. Alla som har ett litet öga för fotbollen har väll sett att det är han som är länken mellan backar mittfältare och forwards. Han är Sveriges viktigaste spelare anser jag.

/Jerry

-----

Halloj!!!!!!!!

Inget snack GULD-BOLLEN skall givetvis gÅ till ZLATAN

MVH KERSTIN.A

-----

Vad är det Zlatan uträttat i landslaget ? Han gjorde ett mål mot Ungern! Oj!

Göran Ström

Ljungskile

-----

Hej fotbollssverige. Guldbollen deetta år är för mig lättare än någonsin. Henke har nött bänk, Ljungberg har vart blekare än tidigare år, då han ändå inte fått någon guldboll. Zlatan har vart överlägsen i klubblaget Juventus. Skytteligatiteln var länge inom räckhåll redan första året. Tränaren Capello tror stenhårt på svensken och i landslaget är han lika given som Olof Mellberg. Zlatan ger sverige respekt samt att han verkligen satt svensk fotboll på kartan, med besked. Nej årets guldboll bör gå till Zlatan// Degen

-----

Zlatan ska lungt få guldbollen. Han är stilig på plan och live!

om inte zlatan ska få guldbollen så tycker jag den stilige Henrik Larsson ska få den.....;)

mvh Sara och Nadja från stockholm

-----

Zlatan borde få guldbollen för att han har lyckats med att bli så stor och han verkar dessutom ha klarat av pressen som många skulle duka under för.

Med vänlig hälsning

Gina

-----

Jag tycker att man har glömt Teddy Lucic i snacket om guldbollen. Jag menar tittar man på honom som fotbollspelare så är han inte i närheten av Zlatan. Men, det finns ett men. Han har aldrig gjort en dålig match i landslaget. Det ser så enkelt ut när Teddy spelar men han besitter en spelförståelse som är av högsta klass. Nä jag säger så här, belöna någon som verkligen har kämpat i det tysta i många år utan några som helst hyllningar. Teddy Lucic är värd detta pris sedan kan man diskutera om vad som helst men det är bara fakta.

Philip Lundgren

-----

Jag blir jävligt irriterad över det här eviga sexsnacket och underkläderna som tjejer ska iklä sig så fort många män ska titta på.

Vad är det med tjejer? Är de puckade i huvudet, ointresserade av fotboll och oseriösa?

Urban

-----

Brolin enda Svensk som varit uttagen till världslaget

Hälsningar Lasse

-----

Jag tycker att Zlatan ska få guldbollen!

Mvh

Melissa

-----

Sven Johansson

/Rolf och Eva

-----

ZLATAN! =D

/ZAKIE

-----

finns ju bara ett alternativ: ZLATAN !!!!!!!

/Jessica

-----

Henke Larsson är den ende rätta guldbollsinnehavaren, pga att han är outstanding i att kunna spela superfin fotboll och kombinera det med överlägset god sportsanda.

Vilket är mera än vad man kan påstå att Zlatan duger till. Att slå och knocka sig fram och förmodligen ibland vinna pga rädsla hos motståndarna, är inga hedervärda segrar. Tvi

Tyvärr är väl sporten ytterligare en gren, där man numera i Sverige endast belönar ojusta uppträdanden.

Håller dock tummarna att det vettiga segrar!

Bästa kattaktiga hälsningar

Gerdy Westerlund & Co

----

Hej,

Lite sent men endå?.

Detta är ett försök till en realistisk analys:

Isaksson

Världsklass, har rädda Sverige många gånger, gör nästan aldrig tabbar!

Linderoth

Ett eller ett par snäpp under världsklass, enorm kämpe, gör en del ”viktiga” felpassningar som sänker nivån!

Ljungberg

Giftig när han kommer rusande från vänster inåt (den mest upphaussade av dessa nämnda), tyvärr så gör han inte matchen själv och försvinner allt som oftast 60-75 % av tiden!

Henke

Veteran, erfaren, många mål i skottland en gång i tiden, har gjord en del sköna mål i landslaget, tiden har gjort sitt, inte så rörlig som förr, skulle vilja se och placera honom som offensiv mittfältare idag!

Zlatan

Det har ju skrivits en hel del om honom redan, jag skall därför hålla mig kort och inte upprepa så mycket; kolla in nertagningen mot Ungern, med 2-3 backar omkring sig, en vrickning och sen pang! Lyssna på hur Glenn Hysen flippar ut totalt av glädje, ”det är helt underbart, det är bara han som kan göra sånt”!, I detta fall tog det Sverige till VM!

Mvh

Z

-----

Guldbollen

Henrik Larsson

/Bengt

-----

Zlatan, utan konkurens.

Man kan snacka om Linderoth men det Zlatan har uträttat i Italien och i

landslaget kommer inte någon i närheten av.

/ Jussi Kontinen

Boo FF

-----

En guld pojk förtjänar en guld boll.

Vem annars om inte Zlatan Ibrahimovic?

Mvh

Sanel

Läs mer

ARTIKELN HANDLAR OM