Sepp Blatter vill skrota fotbollens nationalsånger

Fifa-bossen störs över busvisslingar och burop

FOTBOLL

Sepp Blatter har tröttnat på att nationalsånger störs av busvisslingar i samband fotbollslandskamper runt om i världen.

Nu vill Fifa-basen helt skrota hymnerna.

Foto: Bildbyrån/Arkiv
Kritisk. Sepp Blatter har tröttnat på att nationalsångerna i samband med fotbollandskamper då och då störs av burop och busvisslingar.

Det internationella fotbollsförbundets schweiziske president reagerade kraftigt när just Schweiz mötte Turkiet i Istanbul den 16 november.

Burop och busvisslingar störde den schweiziska nationalsången, ett svar på att situationen var den omvända vid det första play off-mötet i Bern.

– Det var en sådan brist på respekt som svärtade ned en nations stolthet, säger Blatter till Schweizer Illustrierte – och deklarerar nu att Fifa ska se över om nationalsångerna över huvud taget ska finnas kvar inom fotbollen i framtiden.

Blatter – stannar vid makten?

Under ett besök i Kapstaden öppnade Blatter samtidigt för att han kan tänka sig en fortsättning som ordförande för det mäktiga fotbollsorganet Fifa även efter 2007.

- Men det beror om jag är vid god hälsa, och vad de nationella fotbollsförbunden tycker. Om de säger ”ja ordförande du har gjort ett bra jobb men det är inte klart ännu, stanna kvar”, så gör jag det, sade den 69-årige Blatter.

Anders Burström