Lars-Rolands kontrakt snart klart

FOTBOLL

Bara detaljer återstår innan Lars Lagerbäck och Roland Andersson är klara för två nya år.

Därmed fortsätter de till ett eventuellt EM 2008.

- Även om inget är klart är jag rätt förhoppningsfull om att det blir det, säger förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell.

Sportbladet har tidigare berättat att förbundets förhoppning är att Lars Lagerbäck och Roland Andersson fortsätter som förbundskaptener efter VM 2006.

Nu säger Lars-Åke Lagrell:

- Från förbundsstyrelsen finns ingen tveksamhet om att vi vill att Lars och Roland ska fortsätta.

Lars Lagerbäck och Roland Andersson kommer om inget oförutsett inträffar skriva på ett tvåårsavtal och fortsätter därmed till ett eventuellt EM 2008.

Förhandlingarna har dragit ut på tiden eftersom Lagrell varit sjuk. Men det ska inte tolkas som förhandlingarna har strandat.

- Jag tror att vi kommer nå en överenskommelse. Även om inget är klart är jag rätt förhoppningsfull. Men det finns ingen anledning att slå fast när det i så fall blir, då sätter vi bara onödig press på de inblandade, säger Lars-Åke Lagrell.

Från de själva

På Tommy Söderbergs och Lars Lagerbäcks tid övergick man till ett delat ledarskap efter två år. Det har dock inte diskuterats mellan Lagerbäck och Andersson.

- Inte ännu i alla fall. Men det önskemålet måste i så fall komma från förbundskaptenerna själva, säger Lars-Åke Lagrell.

Lars Lagerbäck vill inte kommentera de pågående förhandlingarna.

- Jag säger som jag har sagt till några av dina kollegor att jag vill inte kommentera det här i media, säger Lasse Lagerbäck.

Robert Laul