”Avtalsbrott”

Lagrell i bråk om tv-rättigheter – rasar mot Sportfive

FOTBOLL

Den 10 januari är sista dagen för mediebolagen att lämna in anbud till Svenska fotbollförbundet om fotbollens tv-rättigheter.

Ännu är ingenting klart – och förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell är missnöjd med hur en av förhandlingsparterna agerar.

Den 10 januari är sista dagen för mediebolagen att lämna in anbud till Svenska fotbollförbundet om fotbollens tv-rättigheter. Ännu är ingenting klart – och förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell är missnöjd med hur en av förhandlingsparterna agerar.

Enligt Dagens Media anklagar Lagrell den tidigare rättighetsinnehavaren Sportfive för att ”de försöker skapa oro i förhandlingarna” och menar att Sportfive begår avtalsbrott:

– Sportfive har gått ut och angripit oss, säger Lagrell.

– Det är märkligt att de drar slutsatser från ett sekretessbelagt avtal och sedan går ut och delger dem. Det är ett avtalsbrott att gå ut och kommentera avtalet på det sättet som Sportfive har gjort.

Sportfive har tidigare köpt ISPR, fotbollsförbundets samarbetspartner som sedan 1997 har sålt vidare fotbollsrättigheterna till olika tv-kanaler. Lagrell är enligt Dagens Media irriterad på att Sportfive offentligt kommenterat en klausul med förbundet som ska ge bolaget rätt att matcha det högsta budet i de nu pågående förhandlingarna.

Sportbladet-TT ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM