Lennart slutar som president

Uefabossen tar avsked: "Dags för mig att fiska"

FOTBOLL

Mäktigaste mannen i fotbollseuropa förbereder sitt avsked. 75-årige Uefa-presidenten Lennart Johansson har andra planer.

- Det är dags för mig att gå och fiska.

Foto: BILDBYRÅN
Lennart Johansson är redo att lämna sin post som Uefa-president.

Efter över 15 år på sin post börjar Sveriges stora namn i maktkretsarna av den europeiska fotbollen se slutet. Lennart Johansson är vald som president i Uefa till 2007. Sen kommer han att tacka för sig.

- Jag tror att det blivit dags för mig att lämna min plats och låta någon annan ta över, säger Johansson i en intervju i tyska tidningen Kicker.

Lennart Johansson kommer då troligtvis också lämna sin post som vice-president i FIFAs exekutiva kommitté. Efter att

i många år arbetet i fotbollens finrum kommer Johansson fortsatt följa den från läktarplats. Men han har också planer på att lyda Per Gessle.

- Det är dags för mig att gå och fiska, säger Johansson.

Platini vs Beckenbauer

Att Lennart Johansson redan nu berättar om sina planer gör att maktkampen bakom honom får ny fart. Den stora frågan är vem som blir näste store man

i fotbollseuropa.

Striden står mellan två riktigt stora fotbollsnamn, Franz Beckenbauer och Michel Platini. Båda har goda och mäktiga vänner som ska hjälpa dem till seger

i sin kandidatur. På tyskens sida står Lennart Johansson som klart gått ut med vem han vill ska efterträda honom. För detta har Johansson fått kritik av Platini som istället vänt sig till FIFA-presidenten Sepp Blatter för stöd.

Jill Wegerup