Hattrick av Del Piero när Juventus krossade Fiorentina

Skrev historia – nu Juves mest målskytt

FOTBOLL

Med Zlatan Ibrahimovic på bänken var det Alessandro Del Piero som stal showen när Juventus avancerade till kvartsfinal i italienska cupen på tisdagen. Fiorentina besegrades med 4–1 och Del Piero blev med sitt hattrick Juventus meste målskytt genom tiderna.

Det senaste mötet mellan i italienska cupen mellan Juventus och Fiorentina slutade 2–2 efter ett längre avbrott på grund av kravaller och tårgas från polisen. På tisdagen spelades den andra matchen, nu på Juventus hemmaplan i Turin.

Nio minuter in i matchen blev Alessandro Del Piero historisk. Han gjorde sitt 183:e mål för Juventus och gick om den tidigare titelhållaren som klubbens meste målskytt – den numera 77-årige Giampiero Boniperto. Men fler mål skulle det bli för den 31-åringe anfallaren. Hans andra mål för kvällen kom till genom en tjusig frispark över Fiorentinas mur. Toscanalaget fick sedan se sig än mer förödmjukade när Adrian Mutu slog in 3–0 för hemmalaget. Och tolv minuter in i andra halvlek fick Alessandro Del Piero fullborda sitt hattrick på straff efter att Marcelo Zalayeta fällts i straffområdet.

Fiorentina fick sig ett reduceringsmål genom 19-åringe Valeri Bojinov, men mer än så blev det inte.

Juventus är därmed klart för kvartsfinal i den italienska cupen tillsammans med Palermo som slog Bari hemma med 5–4 (första mötet blev mållöst).

Övriga åttondelsfinaler spelas på onsdagen och på torsdagen.

Sportbladet-TT ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM