Hallå hela pressen

3 frågor, 3 krönikörer, 3 länder

FOTBOLL

Henry Winter, The Telegraph, en av Englands mest respekterade tidningar:

1. Thierry Henry verkar ha svängt igen. Var spelar han nästa säsong?

– Thierry är inte ute efter pengar, han vill ha berömmelse. Givetvis lockar vädret, livsstilen och att få spela med Ronaldinho. Thierry är principfast och har något av ett far/son-förhållande till Arsene Wenger. Så jag tror att de båda kommer att fortsätta tillsammans.

2.Tottenham ligger på en Champions Leagueplats. Klarar de att hålla den säsongen ut?

– Jag hoppas det, men tror att det kommer att bli väldigt svårt. Arsenal börjar klättra och har hittat formen. Dessutom behöver Tottenham Mido som försvinner till African Nations Cup, och det är den anfallare som klubben inte kan ersätta. Han spelar bra med Keane och Defoe, men de båda fungerar inte tillsammans.

3. Bör Manchester United behålla eller göra sig av med problembarnet Cristiano Ronaldo?

– De ska definitivt behålla Ronaldo. Han är okej utanför planen och har anklagats för saker han inte gjort. Han har en bra livsstil. Det enda jag anser att han måste lära sig är att slå fler krossbollar till van Nistelrooy, istället för att göra en extra överstegsfint. Ronaldo är ung och behöver bara skärpa till sig lite.

Miguel Rico, Sport, en av Spaniens ledande sporttidningar

1. Bör Eto’o straffas för spottloskan, och Clemente för uttalandet: ”Spottar gör bara de som klättrar ned från träden.”

– Deras klubbar måste bötfälla dem och kraftigt markera att ett sådant uppträdande absolut inte tolereras. Jag tror i och för sig att varken Eto´o eller Clemente hade för avsikt att det skulle bli som det blev. Men klantigt gjort är det hur som helst.

2. Vem är hetaste kandidaten till tränarjobbet i Real Madrid nästa säsong?

– Real Madrid lär ha erbjudit Fabio Capello 7,5 miljoner euro per säsong, så han är självklart storfavorit. Capello kan få fart på laget om klubben satsar på riktiga män i stället för att enbart köpa stora namn. Eriksson (Svennis) är nog också aktuell.

3. Valencia har hittat formen. Kan de på allvar hota Barça i guldstriden?

– Barças svåraste motståndare heter Barça. I dagsläget finns inget annat lag som kan vinna ligan. Men det är långt kvar och Valencia kan kanske utmana på allvar tillsammans med Real Madrid. Osasuna kommer att sjunka i tabellen snart.

Guido Guida, La Gazzetta dello Sport, Italiens största sporttidning:

1. Zlatan Ibrahimovic får växande kritik i italienska medier för att hans måltorka fortsätter. Börjar det bli ett problem?

– Nej, absolut inte och det kommer inte att vara ett problem så länge Juve har det bästa anfallet i serie A. Ibra har förändrats sen han kom till Italien, han gör inte många mål längre, han har inget stort skott, men är en stor spelare. Del Piero, Trez och Mutu gör mål tack vare hans kapacitet.

2. Empolis tränare Somma har fått sparken. Vem är näste man på tur tror du?

– En svår fråga. Nu vet man inte riktigt vad som hänt i Empoli. Det här är en mentalitet i många klubbar har, att byta är lätt. På grund av vikande ekonomi har tack och lov presidenterna lugnat ner sig på senare år, de har inte kunnat byta tränare som leksaker.

3. Bråken kring tv-rättigheterna fortsätter, är pengarna för betydande inom italiensk fotboll numera?

– Om vi ser fotbollen som en lek, ja. Men numera är den bara en lek och ett spel för dem utanför, men stor buisness för de som är inne i den. Klubbarna

omsätter enorma summor. Det är inget problem så länge det finns klara regler och det inte finns hemliga uppgörelser.