Kim Källström och Andreas Isaksson till salu

"Kommer ett bra bud säljs de"

1 av 2
Isaksson får flytta?
FOTBOLL

Rennes vill sälja Kim Källström och Andreas Isaksson.

Sportbladet kan avslöja att den franska klubben är villig att göra sig av med sina stjärnor för att sänka sina kostnader.

- Kommer det ett bra bud så säljs de i sommar, säger en källa med god insyn i Rennes affärer.

Rennes tog en fjärdeplats i den franska ligan förra året och kvalificerade sig för spel i Uefa-cupen. Förväntningarna inför årets säsong var höga på de rödsvarta, förväntningar som knappast infriats. Rennes parkerar på en tolfteplats i tabellen efter tre raka förluster, senast 0-2 mot Auxerre i lördags.

45 miljoner för Kim

Klubben måste därför sänka sina utgifter i sommar och måste enligt egen utsago göra "minst en bra försäljning" och det är där Kim Källström och Andreas Isakssons namn kommer in. Tillsammans med skyttekungen Alexander Frei är svenskarna de högst värderade spelarna i truppen, och därför de spelare som är mest aktuella att sälja.

Källan påpekar att det inte handlar om att klubben är missnöjd med spelarnas prestationer, beslutet är rent ekonomiskt. Källström och Isaksson kommer därför inte att reas ut.

- För att klubben ska sälja Kim Källström krävs ett bud på ungefär fem miljoner euro (motsvarande 45 miljoner kronor). För Isaksson krävs en något lägre summa.

David Tanentsapf