Sena mål räddade ”Svennis”

Crouch vände matchen för England

FOTBOLL

Liverpool (TT)

Peter Crouch byttes in sent och vände Englands match mot Uruguay.

Med sin säkra nick slog han sig också ett steg närmare ”Svennis” VM-startelva.

På tilläggstid satte Joe Cole segermålet, 2–1.

Crouchs mål kom med kvarten kvar att spela. På ett högerinlägg var han först framme och nickade snyggt ner bollen i marken och studs i mål.

Det var Liverpoolspelarens första, men troligen inte sista, mål i landslaget.

I tredje tilläggsminuten var sedan Joe Cole framme på ett inlägg från Shaun Wright-Phillips och styrde in vinstmålet, 2–1 till England.

Men Crouch fick spendera hela den första halvleken och hälften av den andra på bänken i Englands landskamp mot Uruguay.

Paraguay imponerade

Och han fick beskåda en ganska tam tillställning på sin och Liverpools hemmaarena. ”Svennis” ville bjuda spelarna på en försmak av sydamerikanskt motstånd inför VM-öppningsmatchen mot Paraguay. Och det kanske behövdes.

Uruguay ställde upp utan stjärnor som Alvaro Recoba och Marcelo Zalayeta, som båda lämnade återbud på grund av skada. Villareal-anfallaren Diego Forlan var den mest namnkunnige på plats.

Men laget hade ändå inga problem med ett England som ställde upp med en nära på tänkbar VM-startelva.

26 minuter in i matchen ordnade Omar Pouso ett riktigt vackert mål. Från 30 meter slog han till direkt på volley på en engelsk rensning efter en hörna. Bollen fick en hög bollbana, men letade sig ner under ribban – otagbart för Paul Robinson i det engelska målet.

Bent misslyckades

England hade ett par chanser att kvittera, men Fabio Carini var säker i Uruguays mål.

Charltonspelaren Darren Bent hade möjligheten att visa att han kan vara ett alternativ för ”Svennis” om Michael Owen inte återhämtar sig från sin skada i tid. Men han lyckades inte glänsa. En kvart från slutet hade han en bra chans att kvittera för England, men hans nick var okoncentrerad. Frank Lampard lämnade ett sent återbud sedan han fått skadekänningar på tisdagens träning. Tottenhamspelaren Michael Carrick, som fick visa upp sig i Lampards frånvaro, lyckades dock inget vidare.

Målvakten Paul Robinson krockade efter en dryg halvtimmes spel med vänsterbacken Wayne Bridge sedan han rusat ut efter en boll. Bridge skadades och fick bäras av planen på bår.

Osgood hedrades

David Beckham hade flera inlägg och ett par frisparkar men det stämde inte för Real Madrid-spelaren.

I slutet av första halvleken gick han bakifrån med dobbarna före rakt på en Uruguayspelares fot och drog fick sig ett gult kort.

Före matchen hölls en tyst minut för att hedra Chelsealegendaren Peter Osgood som hastigt avled i en hjärtattack på onsdagen. Man hedrade också den forne engelske managern Ron Greenwood som avled i förra månaden. Samtliga Englands-spelare hade också svarta band om armen.

TT