Tobias Linderoth: Det här var en knäpp på näsan

FOTBOLL

DUBLIN. VM-målsättningen är högt satt.

Men i går kväll fick Blågult en lektion i hur viktigt det är med rätt inställning.

– Vi fick tankeställare inför VM vad som kan hända om vi inte är taggade, säger förbundskapten Lasse Lagerbäck.

I tisdags kväll enades landslaget om en VM-målsättning som innebär att skapa en mental bild av att “vi kan gå hela vägen”.

I går kväll blev det 0–3 mot Irland – som inte ens är kvalificerade för VM.

– Vi gör totalt sett ingen bra match. Vi får väl gå tillbaka till Vigo (0–4 mot Spanien) för att hitta en liknande insats, säger förbundskapten Lasse Lagerbäck.

Enligt Lagerbäck var det framför allt inställningen som saknades.

Var inte taggade

– Vi fick en påminnelse att om man inte är på tårna, så fungerar det inte på den här nivån. Vi var inte taggade, gjorde tekniska misstag och var inte bra organiserade.

Besviken?

– Jag är besviken, men hellre att vara det efter en sådan här match. Nu fick vi en tankeställare inför VM och får använda den på bästa sätt. Den stora slutsatsen är att om vi inte är taggade och inte fungerar som ett lag, då spelar det ingen roll vilka vi möter.

Du sa tidigare att samlingen var viktigare än själva matchen?

– Om det är orsaken till dagens insats är ju omöjligt att svara på. Det är möjligt eftersom vi haft ett väldigt späckat schema. Vi uppfyllde en målsättning i alla fall. Men jag tycker ändå att vi ska kunna uppträda bättre, säger Lasse Lagerbäck.

Knäpp på näsan

Landslagsmittfältaren Tobias Linderoth håller med om att inställningen saknades.

– Jag vet vad det här laget och spelarna kan. Det här var en knäpp på näsan. Vi måste vara hundra procent förberedda om vi ska vinna matcherna. Sedan kvittar det om det är Irland, England eller Argentina, säger “Tobbe”.

Läs allt om katastrofmatchen

Robert Laul, Stefan Holm