"Vi kontrollerade matchen fullständigt"

Henke Larsson efter Barcas avancemang

FOTBOLL

Barcelona är vidare till kvartsfinal i Champions League.

Matchvinnare?

Superbrassen Ronaldinho.

– Det är en jätteprestation, säger Thomas Nordahl.

Foto: Reuters
Hjälten. Ronaldinhos 1–0-mål tog Barcelona vidare mot Chelsea. Matchen slutade 1–1.

Returmötet mellan Barcelona–Chelsea blev en succékväll för Barcelona. Efter 0–0 i halvtid avgjorde Ronaldinho sent i den andra halvleken med ett klassmål.

Samuel Eto'o släppte boll till brassen, som omgiven av Chelseaspelare behöll balansen och drog in 1–0.

– Jag tror han gör bort tre spelare i en dragning. Det är helt otroligt. En jätteprestation och han visar verkligen sin klass, sade expertkommentatorn Thomas Nordahl i ZTV:s direktsändning.

Kall Henke

Henrik Larsson, som byttes in i första halvlek, var aldrig orolig.

– Jag tyckte att vi hade fullständig kontroll på matchen. De skapade inte särskilt mycket, om de skapade någonting över huvud taget, sade Henke till ZTV.

Henrik Larsson, som initialt placerats på bänken, släpptes in tidigt när Leo Messi blev skadad redan i den 25:e minuten.

– Man kan inte säga att jag var varm direkt. Jag fick ta det lite lugnt i början för att inte dra på mig några skador, sade Henke.

Henke var aktiv i den andra halvleken och hade bland annat en farlig nickskarv, som Samuel Eto'o var nära att göra mål på.

– Jag försökte växla lite med Eto'o som vi gjort tidigare i veckan. Men det blev mest att jag höll mig på högerkanten och försvarade lite mer än normalt, sade Henke.

"Det är fantastiskt"

Ronaldhino dominerade planen fullständigt.

Chelseaspelarna försökte komma åt brassen, ta av honom bollen, men det gick bara inte.

– Han har fullständig kontroll på ben och fötter. Det ser ut som bollen ibland är fastvuxen vid fötterna. Det är fantastiskt, sade Nordahl.

Chelseatränaren José Mourinho möttes av spottloskor från Barcelonafansen när Chelsea anlände i går.

Anledningen var Mourinhos utspel om att katalanernas argentinske underbarn Lionel Messi filmat när Chelseas del Horno blev utvisad i det förra mötet på Stamford Bridge.

Mourinho var fortfarande bitter över utvisningen.

– 11 mot 11 kan Barcelona inte slå oss. På den här nivån kan man inte spela med tio man så länge som vi gjorde då, sade Mourinho.

Men han var inte lika bitter över kvällens match.

– Vi förlorade mot ett bättre lag. Det är annorlunda mot att bli utlagna mot ett mindre bra lag. Chelsea måste bli större i Europa. Vi har styrkan ekonomsikt.

"Mourinho var feg"

Thomas Nordahl hyllade Barcelona och Ronaldhino, men var inte lika imponerad av Chelseatränaren.

Det var framför allt det taktiska med att vänta en bit in i andra halvlek innan Hernan Crespo och Eidur Gudjohnsen byttes in som Nordahl hade synpunkter på.

– Jag tycker att Mourinho var lite feg som inte släppte in Gudjohnsen och Crespo redan efter halvtid. Då var matchen åtminstone resultatmässigt öppen. Gudjohnsen har visat form och Crespo är de stora matchernas man, sade Nordahl.

Matchen slutade 1–1, efter att Frank Lampard satte en mycket tveksamt dömd straff på övertid.

Johan Edling

ARTIKELN HANDLAR OM