Dedes knock

Skandal i Norge - redan i träningsmatch

FOTBOLL

Dede Anderson har slagit till igen.

I går smockade han till motspelaren Toni Kallio och fick omedelbart rött kort.

- Han överreagerade verkligen, säger Markus Andreasson som är lagkamrat med Kallio.

Foto: VG
Såg rött Dede Anderson fick omdelbart rött kort sedan han slagit till Toni Kallio så hårt att denne föll ihop.

Det har stormat kring Dede Anderson förut. Alla minns väl skallningen när Andersons dåvarande klubb Kalmar FF mötte AIK. Ett tilltag som kostade honom fem matchers avstängning.

Nu har den hetlevrade brassen återigen haft problem att hantera sitt humör. I går mötte hans Aalesund ärkefienderna Molde och dramatiken lät inte vänta på sig.

Föll ihop

Enligt norska tidningen VG blev Anderson tacklad hårt bakifrån av Moldes Toni Kallio. Anderson tappade humöret, vände sig om och slog med vänsterhanden till Kallio så hårt att han föll ihop på gräset.

- Det gick verkligen vilt till, de här matcherna är hårda, lagen hatar verkligen varandra. Men Dedes slog inte Kallio utan knuffade honom, säger Andersons lagkamrat Mattias Nylund.

Dede Andersons rykte som slagskämpe lär inte mattas efter den här händelsen. Och Markus Andreasson ser annorlunda på händelsen.

- Kallio kom in riktigt sent i tacklingen och Dede tyckte den var ful, det är förståligt. Sen såg jag inte vad som hände, men om han knuffade Kallio tycker jag att det var befogat. Slog han till honom, som folk säger, så är det verkligen att överreagera, säger han.

Borde inte gjort så

Andersons röda kort kom omedelbart. Då var ställningen 1-1 och Andersons utvisning blev avgörande.

-Vi förlorade med 2-1. Jag förstår att Dede reagerar, men han borde kanske inte ha gjort så, säger Nylund.

AnnaMaria Jansson