”Som fågelsång i mitt öra - våren är här”

Foto: Bildbyrån
Gais vann premiären med 2-0 mot derbyrivalen Örgryte.
FOTBOLL

På lördagen startade den allsvenska säsongen med Göteborgsderbyt Gais-Örgryte.

Att många har längtat efter fotboll var tydligt i Eftersnack, även om alla inte var lyriska över att den svenska fotbollssäsongen dragit igång.

Det fanns ett stort intresse att diskutera den allsvenska premiären i samband med nykomlingen Gais 2-0-seger över Örgryte på lördagen. Många ville hylla sina favoritlag i Eftersnack och hälsa säsongen välkommen.

”Det var på tiden! :D man har längtat mycket”, skriver Glader

” Allsvensk fotbollspremiär är som fågelsång i mitt öra - våren är här!.. hoppas IFK Norrköping är med nästa vår, skriver Stefan Franzén.

”Äntligen börjar livet på riktigt igen. Royal League har hjälpt lite grann men har ändå inte tagit bort fotbollsabstinensen. Bajen upp i topp!!”, skriver Tess

”De e så härligt nu när allsvenskan startar, man har saknat den. Kom igen nu blåvitt”, skriver Adam.

”Då äre dax igen då..för dif att ta hem nästa guld..brassen trycker in 9 mål..hysen blir såld till parma för ett antal miljoner..årets utbrott i dif blir lance davids SOM TAR dif till champions league..årets flopp blir ögryte som åker ut”, spår luddelind.

”Jag tror Henke Larsson vinner skytteligan och Tobias Hysén vinner assistligan”, skriver Agge.

”Över 30 000 på råsunda imorron! Vi kommer överaska alla och vinna denna skitserie :P AIK SM-guld 06, skriver Fanny

”Ett mörker av snesparkar”

Alla var dock inte lika glada över att den svenska fotbollssäsongen startat. Det fanns de som rackade ner på allsvenskans kvalité och de som också är helt ointresserade.

” Barcelona mot Real Madrid ikväll, kolla då ni som vill se hur riktig fotboll spelas, och inte det mörker av snesparkar vi nu dessvärre har framför oss i Sverige”, skriver Alex Johansson.

”Vem orkar ödsla tid på allsvenskan när champions league + alla stora ligor fortfarande visas?”, frågar sig Calle.

”Finns inget som heter teknik. FC Thun körde fan över "sveriges bästa lag" Malmö FF i champions league kvalet förra säsongen” skriver Jimmy Jones.

”Titta på när andra sparkar boll, sen till råga på allt bli ledsen när dom förlorar.. Kan ju inte tänka mig nånting mer meningslöst, faktiskt”, skriver Daniel.

Jim Jaber