Milano en stad i glädjebrand – och sorg

Milan vidare – Inter utslaget

FOTBOLL

Både Milan och Inter var skrämmande nära att åka ur Champions League på tisdagskvällen.

Filippo Inzaghi räddade Milan mot Lyon i slutminuterna, men Inter fick än en gång se sig bräckta i Europaspelet av storebror.

Villarreals 1–0 hemma räckte för att ta debutantlaget till semi.

För Champions League-novisen Villarreal räckte det med 1–0 hemma för att säkra semifinalspel. Och det var spanjorerna som hade de bästa chanserna i första halvlek. Bland annat hade Juan Riquelme, tillbaka från avstängning, ett bra skott på mål. Mittfältarens comeback visade sig bli nyckeln till den spanska segern.

Interanfallet med Alvaro Recoba och Adriano i topp var inledningsvis knackigt. Tio minuter in i andra halvlek bytte Intertränaren Roberto Mancini ut den instabile och småhaltande Recoba och in kom räddaren från det senaste mötet Obafemi Martins.

Men det hjälpte inte. I stället kom det mål som Inter mest av allt fruktade. Villarrealbacken Rodolfo Arruabarrena fick alltför enkelt nicka in 1–0 till spanjorerna.

Interspelaren Marco Materazzi körde i mitten av andra halvlek upp armbågen i ansiktet på Villarrealmittfältaren Juan Pablo Sorin. Italienaren klarade sig mirakulöst undan varning, och argentinaren Sorin fick efter en stunds spelande med band om huvudet utgå.

I slutminuterna var Villarreal nära att dryga ut sin ledning. Anfallaren Diego Forlan kom fri och hade ett bra skott som gick precis utanför Intermålet. Och bara minuten senare var kvällens mittfältsgigant Juan Riquelme ytterst nära att förvandla ett inlägg till kvällens snyggaste mål. Målvakten Francesco Toldo gjorde dock en kanonräddning.

Ett frustrerat Inter pressade för att kvittera, och var riktigt nära på tilläggstid. Men matchen slutade med ett spanskt skrällavancemang.

I Milano var det hemmalaget Milan som tog ledningen 25 minuter in i matchen genom måltjuven Filippo Inzaghi. Ett resultat som hade räckt för avancemang efter 0–0 i första matchen.

Men fransmännen, som inte förlorat en enda match i årets upplaga av Champions League, var snabba att kvittera. 1–1 betydde i stället att Lyon var vidare till semifinal.

I andra halvlek tryckte Milan på för ett ledningsmål, men Lyonförsvaret arbetade bra.

Två minuter från slutet var dock Milans måltjuv framme igen. Filippo Inzaghi räddade till hemmapublikens jubel Milan kvar i Champions League. Och på tilläggstid fastställde anfallskollegan Andrej Sjevtjenko slutresultatet till 3–1.

Sportbladet.se, TT

ARTIKELN HANDLAR OM