Svennis och Grips nya uppdrag: Sydafrika

Grip: ”Sydafrika skulle utan tvekan vara intressant”

FOTBOLL

Stockholm (TT)

Sven-Göran Erikssons följeslagare Tord Grip tror att duon kan ha klart med nya jobb inom ett par veckor.

Ett alternativ är att de tar över Sydafrikas landslag inför landets hemma-VM 2010.

– Det skulle utan tvekan vara intressant att bygga upp deras landslag från grunden de närmaste fyra åren, men det är ingenting klart i det fallet, säger Tord Grip till Länstidningen i Östersund.

Foto: AP

Sedan några månader tillbaka är det klart att Sven-Göran Eriksson och Tord Grip gör sitt sista mästerskap med England under sommarens fotbolls-VM i Tyskland. Ryktena om vad doun ska göra efter mästerskapet har florerat längre.

Sydafrika hett

För Länstidningen i Östersund talar Ytterhogdalsfödde Tord Grip ut.

– Nej, ingenting är klart ännu. Ska något hända tror jag det kommer att ske inom de två kommande veckorna.

Han dementerar dock alla ryktena om Real Madrid, även om Grip mycket väl skulle kunna tänka sig att avsluta tränarkarriären i en storklubb av Reals kaliber.

Då verkar Sydafrika vara ett hetare alternativ. Landet arrangerar nästa fotbolls-VM, 2010. Efter att före AIK-tränaren Stuart Baxter misslyckades med att kvala in landet till årets VM står nu Sydafrika utan förbundskapten. Nästa förbundskapten kan mycket väl vara helsvensk.

Men först ska Grip och ”Svennis” försöka leda England till VM-guld.

Sverige svårast i gruppen

– Efter fem och ett halvt år känns det bara bra att få avsluta den engelska karriären och vi vill gärna göra det med ett VM-guld. Och chansen finns även om konkurrensen är stenhård. Har England en bra dag kan det bli seger i en VM-final, säger Grip till Länstidningen.

Tord Grip har stor respekt för Paraguay men anser ändå att Sverige är det svåraste motståndet i gruppen. Han håller dock Brasilien och Argentina till favoriter att sparka hem VM-guldet.

TT