De skyddas - från fansen

Landslaget vägrar skriva autografer: "Det är divanivå"

Foto: ULF HÖJER
STÄNGS UTE Under blågults träningsläger på Gotland så kommer inte fansen att få möjlighet att få träffa och få autografer av sina idoler i landslaget. Enligt förbundet handlar det om att det är för mycket folk som kommer att följa träningarna och stjärnorna. "Det kan du ju räkna ut själv, om varje knatte dyker upp på träningen med boll och block, säger Thomas Saleteg på SvFF.
FOTBOLL

I maj VM-laddar fotbollslandslaget på Gotland. Två av tre träningar på Gutavallen i Visby är öppna för allmänheten.

Men supportrarna får gå hem tomhänta.

Landslagsspelarna vägrar skriva autografer.

- Divanivå, säger Robert Wright, lagledare för ungdomslaget Gråbotigrarna.

Foto: STIG HAMMARSTEDT
Fansen nobbas Här på Gutavallen i Visby ska landslaget ladda upp inför VM. Men några autografer till fansen blir det inte.

Det är Gotlands tidningar som avslöjar programmet för landslagets VM-uppladdning på Gotland. Vid lunchtid söndagen den 21 maj kommer laget till Visby. Samma eftermiddag tränar landslaget för första gången på Gutavallen.

De två första träningarna är öppna, medan den tredje är stängd för alla utomstående.

Lagledare kritisk

Men trots att allmänheten är välkommen att titta på träningarna, finns ett undantag: Spelarna har bett om att få slippa skriva autografer.

Robert Wright, lagledare för Gråbotigrarna i Kvartersligan i Visby, tror att barnen blir besvikna.

- Så klart de blir. De ser ju upp till landslaget. När man läser om vad unga vill bli, är det ju fotbollsproffs eller brandman, säger han.

Hela måndagen ägnar landslaget åt teambuilding på okänd ort. På tisdag förmiddag blir det återigen träning på Gutavallen, men inte heller nu skriver spelarna några autografer. I stället blir det presskonferens och, under eftermiddagen, egna aktiviteter för spelarna.

Jämför med Tre Kronor

På onsdag eftermiddag lämnar landslaget Gotland för att flyga till Göteborg, för möte mot Finland dagen efter. Innan avresan hinner spelarna med en sista träning, men den är stängd för allmänheten.

Robert Wright jämför fotbollslandslaget med Tre Kronor och menar att hockeylandslaget är bättre på att ställa upp för supportrarna.

- Inget verkar vara för mycket för Tre Kronor, de ställer alltid upp. Jag tycker det är divanivå på det här, säger Wright.

Gråbotigrarna hade tänkt besöka träningen för att jaga autografer. Nu får de gå hem tomhänta.

- För min del spelar det ingen roll, men man tänker ju på barnen.

Petter Maaherra