Backe jagas av Panathinaikos

"Får jag ett anbud så tar jag det"

FOTBOLL

Hasse Backe blir med all sannolikhet ny tränare för Panathinaikos.

Han har fått en intresseförfrågan från storklubben - och tackat ja till erbjudandet.

- Det hade varit jättekul. Får jag ett konkret anbud så tar jag det, säger Hasse Backe till Sportbladet.

Backe in business Just nu tränar Hasse Backe Café Operas damer i division tre. Nästa lag han tränar blir förmodligen grekiska Panathinaikos.

Hasse Backe lämnade jobbet som tränare för FC Köpenhamn i vintras för att söka större utmaningar.

Förutom att träna Café Operas damlag i division tre har han kategoriskt tackat nej till alla erbjudanden från norden, och väntat på "den stora chansen".

Nu är den alltså här. Den grekiska storklubben Panathinaikos har gjort en intresseförfrågan och Backe har tackat ja.

- Jag har sagt att jag är intresserad. Panathinaikos är en storklubb med bra spelarmaterial, och som spelar i Champions League och Uefa-cupen nästan varje år. Får jag chansen så tar jag den, säger Hasse Backe.

Backe är förstavalet

Backe poängterar att han ännu inte fått ett konkret kontraktsförslag.

Men enligt uppgifter från Grekland som Sportbladet tagit del av är Backe Panathinaikos förstaval. Eftersom han tackat ja talar alltså allt för att uppdraget blir verklighet inom kort.

- Klubben har en lista med tre-fyra namn, men Hasse Backe är högst upp på den listan. Panathinaikos har rådfrågat René Henriksen, den danske försvararen som spelade i klubben mellan 1999 och 2005. Han är fortfarande mycket respekterad här, och han rekommenderade Hasse Backe varmt. Som vi förstår det var Backe i Aten för en vecka sedan, och övergången ska vara till 98 procent klar, säger Sportbladets källa.

Nilsson i laget

Panathinaikos har haft en misslyckad säsong. Efter 0-1-förlusten mot Iraklis i söndags halkade laget ner på en tredjeplats i ligan och ser ut att missa Champions League. Att nuvarande tränaren Alberto Malesani inte får fortsatt förtroende är ingen hemlighet.

I laget spelar svenske högerbacken Mikael Nilsson, som kämpar för en plats i VM-truppen.

David Tanentsapf, Stefan Alfelt