Kan man bemöta fördomar om de får tigas ihjäl?

FOTBOLL

Läsarnas har starka åsikter till försvar för de homosexuellas rättigheter att utöva lagsport.

Att frågan är brännhet visar också de lika starka reaktionerna mot. Det mesta handlar som så ofta om fördomar.

Här kommer ett urval av dagens inlägg:

"Fördom eller ej. Det här är clownmässigt.

Klart det är känsligt. Vem vill ha folk omkring sig som drägglar i duschen och fantiserar över vad de kan hitta på med mig. Jag vet ju hur jag tänker om tjejer. Huga! Nä, de får leva med att de är annorlunda men skall respekteras likväl som vi homofober. (H. Mo. Fob)

"Fördomar begränsar oss. Varför skulle det vara onödigt att ta upp denna debatten, att "tjata"? Det är verkligen bra att problemet uppmärksammas. Troligen lever tusentals killar inom lagsporterna i garderoben och vågar inte vara sig själva. Allt pga människans otroligt fördomsfulla natur!" (Petter Spanne)

"Låt oss normala få vara som vi är. Vi som är normala och giller en grabbigt rå och hjärtlig ton behöver en oas där vi kan få vara oss själva. Det är fel att tvinga oss till ett mjukisbeteende bara för att "alla" ska kunna vara med. Bögarna kan dra igång egna idrottslag om de vill. Låt dem ha sin livsstil så har vi vår." (Cyklisten)

"Vem av de som är hetero behöver stå och försvara sin läggning under sportaktiviteter? Vem av de som är homo stå och försvara sin läggning under sportaktiviteter? Skall inte fokus ligga på sporten? Ett utbildnings/ledarproblem med andra ord!! Eller?" (Anders Pettersson)

"Självbild? Vilken tur att ni har sån't bra självförtroende att ni tar för givet att ni blir dreglade över i duschen! Himmel, att ni ens vågar gå ut!" (A Höglund)

"Allvarligt nu, hur farligt på en skala är det om en homosexuell skulle visa intresse? Det är ju bara att säga till att man inte är intresserad, precis som man skulle gjort mot en tjej. Nej, bort med de onödiga fördomarna nu, homo/bi/trans-personer är lika mycke värda som vem som helst." (Mattias)

"Till "Less på homo". Är det inte jobbigt att vara sådär fantastiskt rädd? Så osäker på sig själv samtidigt som du kämpar och kämpar för att låta självsäker och stenhård? Hoppas du mognar allt eftersom, kompis, det kan inte vara lätt." (Madcap)

"Vadå normala o "onormala". Att det finns så många osäkra människor är för mig ett under, jag spelar själv på högsta nivå i min idrott och ingen jävel har brytt sig om att jag stört "oasen", folk tycker det snarare är ballt. Väx upp och se er omkring, det är visst 2006. Jävla stolpskott!" (Patrik)

"Ja jesus i min lilla låda. Det är beklämmande att se bristen på vidsynthet och empati i den här "debatten". Att människor inte skall kunna stå för vilka de är i ett omklädningsrum är tragiskt. Lirar själv både fotboll och hockey. Det är i de lägena man får visa sitt samhällspatos och stå upp för sina medmänniskor." (Polly)

"Håller med. Lägg ner bögpratet! Jag är också otroligt less på att bögar måste bli accepterade ÖVERALLT! Jag som hetrokille blir ju inte HELLER accepterad överallt! Tänk om jag skulle storma in i damernas omklädningsrum? Skulle tjejerna känna sig bekväma? Jävela sverige!" (Moderna mannen)

"svar till: "less på homo". för det första är ditt argument skrattretande fånigt. den allmänna rädslan hos homofober som du att alla homosexuella män skulle tänka på sex så fort de såg sina lagkamrater utan kläder är absurd! det visar snarare vad som rör sig i din hjärna, och det om något är oroande för framtiden!" (malin skoglund)

"Hjälp vilka dinosaurier... Homo är inte lika med mjukis. Jag är en lång, muskulös och skitmanlig bög som kan mäta mig med vilken ishockeytyp som helst." (Mange)

"Ojoj... "H. om. Ofob", "Cyklisten" och "Less på homo", det är såna som ni som gör att sådana här debatter behövs. Skrämmande att se att det faktiskt finns människor som ni. "Spanar in ens kropp" och "dreglar över i dushen" är kanske det mest korkade jag hört sen Bushs senaste tal. Skamligt och totalpantat!" (bosso)

Läs också:

Björn Morian