Sven-Göran Eriksson: Rooney ska till VM

FOTBOLL

Englands skadade anfallare Wayne Rooney beräknas vara bort i sex veckor efter chockbeskedet om en spricka i ett mellanfotsben.

Sven-Göran Eriksson tänker ta med sin superstjärna till Tyskland i alla fall.

- Jag kommer att ta med Wayne till VM även om det bara finns en liten chans att han ska kunna spela i slutet av turneringen, säger förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson till Sky Sports på söndagen.

Chansningen. BBC:s nätupplaga om Sven-Göran Erikssons beslut att chansa med att ta med Wayne Rooney i VM-truppen – trots United-anfallarens svåra fotskada.

Den engelska förbundskaptensduon Sven-Göran Eriksson och Tord Grip är pressade över den deadline som Fifa har för det officiella anmälandet av nationernas VM-trupper.

De 15 maj kräver Fifa namnen på spelarna.

– Vi har försökt att skjuta på det datumet, men de går inte med på det, sa Tord Grip till Sportbladet i går - och berättade att han och Svennis sitter i en rävsax i frågan om de ska våga ta ut Rooney trots att han inte beräknas vara spelklar när turneringen börjar.

– Det får vi fundera på. Det här är inte bra. Förhoppningsvis vet vi mer i morgon.

I dag kom beskedet.

Svennis har bestämt sig för att ta ut Rooney.

– Jag kommer att ta med Wayne till VM även om det bara finns en liten chans att han ska kunna spela i slutet av turneringen, säger förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson till Sky Sports på söndagen.

Robert Triches, Anders Burström