”Gazza” blir filmstjärna

Räddar jorden från utomjordingar

FOTBOLL

Fotbollsspelaren Vinnie Jones sadlade om från galning till filmstjärna.

Nu hoppas Paul Gascoigne, 39, göra samma sak.

”Gazza” gör snart debut i en skräckfilm om utomjordingar.

Foto: AP
Gazza har en ny karriär i sikte.

Som fotbollsspelare var Paul Gascoigne ett geni som förutom 57 landskamper även hann med spel i bland annat Newcastle, Tottenham, Lazio, Glasgow Rangers, Middlesbrough och Everton.

Men utanför planen har det inte gått lika bra.

Skandaler

Han har svarat för oräkneliga fylleskandaler, slagit sin fru, spelat bort en förmögenhet, pinkat på lagkamrater och kastat tegelstenar efter fotografer – bland annat.

Nu försöker den oförbätterlige strulprutten sig på en helt ny karriär – som filmstjärna.

”Gazza” finns med som skådespelare, producent och faktiskt även manusförfattare i filmen Final Run som beräknas nå biodukarna nästa år.

Londonföretaget SjB Imperial Film ligger bakom idén. Filmen är en skräckfilm där Gascoignes rollfigur räddar jorden från en attack av Aliens.

Gascoigne spelar mot Lois Winstone, dotter till Ray Winstone.

Musikvideo

Regissören Stephen James Bland säger att handlingen är i närheten av filmer som Aliens och Black Hawk Down, men betonar att det är karaktärerna som står i centrum, inte tanklöst pang-pang.

Men efter att ha hört ”Gazza” som expertkommentator under VM 2002 frågar sig redan många hur hans breda Geordie-accent ska översättas.

På Youtube kan ”Gazza”-fans även bevittna musikvideon "Fog on the tyne".

Det återstår att se om ”Gazza” gör samma skådespelarsuccé som förre fotbollsgalningen Vinnie Jones.

Jones slog 1999 igenom med filmen Lock Stock and Two Smoking Barrels och har därefter synts i bland annat Gone in 60 seconds, Snatch och Mean Machine.