Fredrik Stenman byter Leverkusen mot Groningen: ”Möjligheter till speltid”

FOTBOLL

Fredrik Stenman lämnar bundesligaklubben Bayer Leverkusen för FC Groningen i den holländska fotbollsligan. 23-åringen har skrivit på ett fyraårskontrakt.

Stenman i aktion i Bayer Leverkusen.

Enligt Groningens hemsida har klubben köpt loss den svenske vänsterbacken för omkring 700?000 euro (motsvarande 6,5 miljoner kronor).

– För mig var det viktigt att välja en klubb där jag såg möjligheter att få speltid. Vid min ålder vill man inte sitta på bänken, hur bra en klubb som Leverkusen än är, säger Stenman till hemsidan.

Kontraktet börjar gälla den 1 juli.

– För många kan en övergång från Leverkusen till Groningen se ut som ett steg bakåt, men jag tror att det på längre sikt kommer att göra mig bättre.

På plats i veckan

Stenman och hans agent Patrik Mörk var i Groningen i torsdags i förra veckan för att bekanta sig med staden och klubben. I måndags träffades klubbarna för att förhandla och därefter har det gått fort.

– Fredrik är ett stort köp för dem och han kommer få en riktigt hög status från början. Vi har haft kontakt med Groningen i två års tid men det är först nu han gick att lösa, säger Mörk till TT.

Stort intresse

Agent Mörk hoppas att klubbytet kan stärka Stenmans landslagsaktier:

– Jag utgår från att han kommer att spela alla matcher och då ha chansen att komma tillbaka till landslaget.

TT , Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM