Henke nobbar Barças hyllning

Spansk källa: Han kunde inte komma

FOTBOLL

Barcelona ville hylla Henrik Larsson för den svenske fotbollsstjärnans tid i klubben – men sportbladet.se kan avslöja att Henke nobbar.

– Han har sagt nej, bland annat för att han är oroad över vad Helsingborg skulle säga eftersom att han är avstängd, säger en spansk källa.

Foto: Aftonbladet/Arkiv
Det var då... Henrik Larsson har bjudits in av Barcelona för att hyllas i samband med ligaupptakten – men Henke har tackat nej.

Efter den skimrande avslutningen med två avgörande målpass i finalen och Champions League-seger lämnade Henrik Larsson rampljuset i La Liga och tackade för sig i jätteklubben Barcelona.

Under sina två säsonger på Nou Camp hade den lojale svensken på kort tid gjort sig ett stort namn bland lagkamraterna och fansen – och inför morgonkvällens hemmamöte med Osasuna försökte klubbledningen att få över Larsson för att hylla honom i samband med ligaupptakten.

Avstängningsdomen i allsvenskan rensade även almanackan för Henke, men i dag kom beskedet att Helsingborgs-anfallaren tackar nej.

Anledningarna uppges vara flera:

– Han har sagt nej, bland annat för att han är oroad över vad Helsingborg skulle säga eftersom att han är avstängd, säger en spansk källa.

En annan handlar om att Henke inte vill att han ska skymma hyllningarna för Barças mångårige massör Ángel Mur, 65 år, som också ska tackas av.

– Barcelona har diskuterat med Henke i flera dagar för att hitta ett datum när han kunde komma, men nu tycker han att det här skulle vara Murs kväll. Kanske går det att hitta ett senare datum, säger Sportbladets källa.

Anders Burström, Christoffer Bjäreborn