Svensk anfallare jagas av spansk toppklubb

Demba-Nyrén glödhet i Danmark

FOTBOLL

Svensk-gambiern Njogu Demba-Nyrén är aktuell för de spanska toppklubbarna Deportivo la Coruna och Real Sociedad.

Och kanske även för det svenska landslaget.

– Han är danska ligans överlägset bäste spelare just nu och jag är helt säker på att Lagerbäck/Andersson har ögonen på honom, säger Esbjergs tränare Troels Bech till Dala-demokraten.

Foto: Thomas Johansson
Njugo Demba-Nyrén i kamp med Göteborgs Magnus Erlingmark under tiden i Häcken 2001.

Anfallaren som nu spelar i Esbjerg ska enligt spansk media vara intressant för klubbarna när transferfönstret öppnar i januari.

Och så sent som i torsdags tackade han enligt uppgift nej till Köpenhamn som ville förstärka laget inför Champions League.

Bara några dagar senare spelade han fram till Esbjergs båda mål mot just Köpenhamn i danska SAS-ligan.

Målen gjordes av förre Malmöspelaren Jesper Bech och Demba-Nyrén hyllas reservationslöst av sin tränare Troels Bech som nu vill se sin anfallare bredvid Zlatan i blågult.

På väg in i blågult?

– Demba är definitivt en man för det svenska landslaget och jag är väldigt glad att jag fick honom att tacka nej till gambiska landslaget i förra veckan, nu gäller det bara att försöka få honom att ha lite tålamod till, jag tror det skulle vara bättre för Dembas karriär om han väljer att spela för Sverige, säger Bech till Dala-demokraten.

Huvudpersonen själv velar.

– Jag vet inte, jag har inte hört nåt från Sverige än så det lutar åt Gambia, men bäst för karriären vore så klart att spela för Sverige, säger Demba.

Fakta:

Daniel Lagerqvist

ARTIKELN HANDLAR OM