Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Fotboll

I dag kommer ”Cirkus Maradona" till Stockholm

Den störste på väg till Sverige

Cirkus Maradona fortsätter.

I dag landar fotbollsikonen i Stockholm.

Efter några dygn i Norge rullar nu ”Showball”-turnén vidare och i dag anländer Maradona med sitt lag bestående av ett flertal spelare från VM-laget 1986 till Stockholm för prestigematchen mot de svenska VM 94-hjältarna i Globen i morgon.

Biljettförsäljningen har hittills visat på att publiken sviker matchen – men intresset för Maradonas dygn i den svenska huvudstaden kommer ändå att vara stort. Redan under sina första timmar i vårt västra grannland berättade Diego vad han mest såg fram emot under besöket.

 

”Ska titta på kvinnor”

– Titta på kvinnor. Några i laget är gifta och lyckliga med sina fruar men jag är supersingel, sa den argentinske superstjärnan och kysste norska kvällstidningen VG:s kvinnliga reporter på kinden.

– Den som inte går ut på stan får inte spela, skämtade Diego.

Själv förundrades han över att journalistuppbådet bestod av så många kvinnliga reportrar.

– Hemifrån är jag van vid att journalisterna är gamla män med skägg. Med så här vackra kvinnor vill jag hålla presskonferens varje dag.

 

Ska showa – mot Brolin

Efter den omfattande magoperationen och kampen mot sitt drogberoende har Maradona själv beskrivit sin tillvaro som en nystart och han verkar nu stråla av livsglädje. Matchen mot Dahlin, Brolin, Ravelli, Kennet Andersson och de andra svenska USA-bronshjältarna ska bli en fest.

– Det blir en jätteshow. Bollen är i spel hela tiden och spelarna försöker alltid göra något bra med bollen. Det är väldigt vackert att se på.

 

      Maradonas lag riskerar straff

Norges motsvarighet till Lotteriinspektionen har polisanmält arrangören av uppvisningsmatcherna med Diego Maradona. Skälet är att de argentinska spelarna använt matchdräkter med reklam för ett pokerspelbolag, som är förbjudet i Norge.

Används samma tröjor i Globen på onsdagen riskerar de ansvariga att polisanmälas även i Sverige eftersom det är förbjudet med reklam för utländska spelbolag i Sverige.

– Det spelar ingen roll om laget som spelar är utländskt och har tillåtelse att ha reklamen på tröjorna i sitt hemland. I Sverige gäller den svenska lagstiftningen, säger My Hamrén på Lotteriinspektionen.

Anders Burström, TT
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet