Svennis kan ta över USA

Grip: "De söker tränare - det kan vara intressant"

FOTBOLL

Sven-Göran Eriksson jagar nytt jobb.

Nu kan han ha hittat ett - som förbundskapten för USA.

Enligt källor till New York Times källor har parterna talats vid.

- Jag vet att de söker tränare. Det kan vara intressant, säger Svennis högra hand Tord Grip.

Foto: AP
ARBETSSÖKANDE Sven-Göran Eriksson har inte haft något jobb sedan Englands sorti ur fotbolls-VM. Nu är "Svennis" ute efter ett nytt jobb och kan hamna i USA.

Sven-Göran Eriksson har haft en ovanligt lång semester.

Sedan han slutade som förbundskapten i England efter sommarens VM-slutspel har han passat på att koppla av hemma i Värmland, sälja sitt hus i England och besöka både Portugal och Italien.

Men på senare tid har suget efter fotboll kommit krypande igen.

"Saknar fotbollen"

I en intervju med den italienska radiostationen "Radioincontro" i onsdags berättade han att fotbollen är som en drog för honom.

- Jag vill fortsätta med det här några år till och saknar fotbollen enormt. Det spelar ingen roll om det blir ett klubblag eller landslag, förklarade Svennis.

Nu kan han ha hittat ett jobb - som förbundskapten för USA.

Enligt New York Times källor har Svennis och det amerikanske fotbollsförbundet, US Soccer, varit i kontakt med varandra.

Fler kandidater

Svensken uppges vara aktuell för jobbet efter Bruce Arena, som fick sluta efter USA:s mindre lyckade VM-slutspel i somras.

- Jag vet att de söker ny tränare men inte att de kommit så långt. Hade det varit nära en lösning hade Svennis sagt någonting, men jag har inte hört av honom, säger Tord Grip.

Enligt New York Times har även förre tyske förbundskaptenen Jürgen Klinsmann och argentinaren José Pekerman varit på intervju.

- Fotbollen håller på att få fäste där borta. Den har inte mycket att komma med jämfört med de mer etablerade sporterna med det finns potential. Ur den synvinkeln är det intressant, säger Grip.

Marcus Leifby