”Jag och Adriano gillar att lira”

Zlatan i stor intervju om starten i nya klubben

Foto: AP, GETTY IMAGES
Tror på Inter. Trots den tunga starten tror Zlatan Ibrahimovic att Inter kan vinna allt den här säsongen.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är missnöjd med poängförlusten mot Sampdoria i helgen.

Men han tror att Inter kan vinna allt och avslöjar att han föredrar Adrianos spelstil framför Crespos.

– Jag, precis som Adriano, gillar att lira, säger Zlatan till italienska tv-kanalen SKY Sport.

Zlatan Ibrahimovic gav i natt vid mindatt en exklusvi längre intervju till italienska tv-kanalen SKY Sport 1. Zlatan intervjuades av SKY:s Andrea Paventi och gav ett avslappnat intryck när han fick prata om Inters chanser att vinna och slapp frågor om landslagskonflikten.

Hur är ditt förhållande till Capello (Zlatans förre tränare, i Juventus)?

– Första året gick det bra för mig, för varje match blev det allt bättre. Det andra året spelade jag på samma sätt fram till jul, efter jul försökte jag ändra mitt spel och inte allt, men något, gick fel, säger Zlatan till SKY.

Crespo och Adriano?

– Crespo är lite samma typ som Trezeguet i straffområdet, de är starkast där och lite svagare utanför. Adriano är enligt mig bra på båda ställen, i och utanför straffområdet, han gillar att spela med bollen. Crespo lite mindre, han vill göra mål och så räcker det med det. Jag, precis som Adriano, gillar att spela, vi får självförtroende när vi spelar, inte bara när vi gör mål.

Nu när du är i Inter, börjar du ha roligt igen när du spelar?

– Enligt mig är det viktigt att man har roligt på och utanför planen. Hittills har jag haft mycket kul både på och utanför planen. Vi är bara i början, jag har bara spelat fyra matcher, men fram tills nu så har jag haft jätteroligt.

SKY frågar sen om Inter kan vinna allt och Zlatan säger att han tror det eftersom Inter är ett stort lag med mycket självförtroende.

Han medger dock för SKY att det finns ett tryck på Inter att vinna men säger att det inte är så farligt.

– De kraven kände jag av även när jag spelade i Juventus för där skulle vi vinna mycket och alltid. Jag kom hit (till Inter) med den inställningen, den att vinna alltid. Jag gillar verkligen inte att förlora. Jag vill vinna alltid, jag gör allt för att vinna, men sen blir det ibland som i senaste matchen att man inte lyckas. Vi jobbade hårt men man måste vara realist.

– Ibland vinner man inte och vi tog en poäng. Men rent allmänt ska vi alltid ta tre poäng. Vi jobbar för att lyckas bättre hela tiden.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM