”Zlatan tillför inget alls”

Ravellis tunga kritik mot svenske superstjärnan

FOTBOLL

Zlatan ligger i konflikt med förbundsledningen och har tackat nej till spel för Sverige.

Ett beslut som inte påverkar landslagets styrka alls – enligt förre VM-hjälten Thomas Ravelli.

– Zlatan i den form han är i nu tillför inget alls, säger fotbollsprofilen till sportbladet.se

Efter ett telefonsamtal med förbundskaptenen Lasse Lagerbäck i fredags bestämde sig Zlatan Ibrahimovic för att nobba landslaget i de viktiga EM-kvalmötena mot Spanien och Island i oktober.

– Zlatan säger att han inte känner sig bekväm med att återvända till landslaget för det handlar om förtroende mellan spelaren och förbundet – och det förtroendet finns inte just nu, berättade Inter-stjärnans agent Mino Raiola för Sportbladet.

”Zlatan har gjort en otroligt dålig säsong”

Lagerbäck – som tog beslutet att skicka hem Ibrahimovic, Christian Wilhelmsson och Olof Mellberg inför Liechstenstein-mötet i Göteborg – tvingades acceptera beskedet, men stod fast vid att hemskickningen var rätt väg att gå.

– Det känns helt rätt även om det är tråkigt.

Flera tunga fotbollsexperter uttryckte direkt sitt missnöjde med Zlatans beslut – och i dag går förre VM-hjälten Thomas Ravelli hårt åt den svenske storstjärnan.

Ravelli för ett resonemang med Guldbollen och den ”förbannelse” som vilat över priset, där flera pristagare tätt efter att de fått utmärkelsen gått in i en tung period i karriären.

– Varje spelare som får Guldbollen blir antingen skadade eller så gör de en dålig säsong året efter, och Zlatan har gjort en otroligt dålig säsong, säger Ravelli.

”Ingen större skillnad om han är med eller inte”

Den förre landslagsmålvakten är oroad över den långvariga formsvackan.

– Zlatan i bra slag gör att laget lyfter sig, han får ofta en extra markering på sig och skapar lite mer utrymme för de andra att anfalla.

– Men Zlatan i den här formen tillför ingen tillgång för landslaget alls. Jag ser ingen större skillnad i om han är med eller inte.

Ravelli tror tvärtom att Zlatans frånvaro kan höja Sverige.

– Mentalt tror jag att killarna i stället tänder till och kanske spelare bättre.

Anders Burström, Jenny Ågren