Källström: Det är helt fantastiskt

FOTBOLL

LYON

Ligaledning, storseger och 90 minuters speltid.

Kim Källström har haft sämre dagar.

- Vi kör över dem fullständigt, säger Källström till Sportbladet.

Foto: Andreas Bardell

Vi ska spara lite på superlativen, men utan att överdriva kan vi konstatera att Kim Källström fått en riktigt bra start i Olympique Lyon.

Inför helgens ligaomgång hade han femte högst snittbetyg av ligans alla mittfältare i prestigetidningen L´Equipe - efter Ribery, Malouda, Tiago och Cana - och han försämrade verkligen inte siffrorna i går.

Källström gjorde en stormatch, kom rätt till bollen och hanterade den förståndigt.

- Första halvlek handlar väl mycket om att löpa och stänga ytor, men andra är jag fantastiskt nöjd med, säger Källström till Sportbladet.

"De orkar inte"

Intryck från matchen i stort?

- De flesta matcher vi spelar ser ut ungefär så här. Lagen kan stå emot en halvlek, men sedan orkar de inte stänga till riktigt. Då öppnar sig spelet och då kör vi över dem fullständigt.

Det måste vara roligt att spela när ni pumpar på så här"

- Jaja, det är helt fantastiskt. Varje gång man går ut på plan med det här laget är ju fantastiskt, men när man får göra en sån här andra halvlek är det ju ännu roligare. Man märker att nivån är lite högre när man möter Lille med Lyon än när man gjorde det med Rennes. Det är en till dimension. Det är ännu tuffare, det är mer fart, mer fläkt och det kräver mer av dig.

När Kim Källström skrev på för Lyon befarade många att han skulle få dåligt med speltid, men säsongsinledningen har blivit annorlunda.

Skador, sjukdomar och rotation har gjort sitt till - men faktum är ändå att Källström spelat mest av de tre spelare som slåss om två offensiva mittfältsplatser.

Mycket speltid

Under ligaspelet har han varit på planen i 403 minuter, Tiago i 360 och Juninho i 340.

- Jag åkte hit med ganska öppet sinne, och förväntade mig varken mycket eller lite. Jag försökte bara jobba så mycket som möjligt och ta början för vad den är. Och ja" Varje gång Tiago eller Juninho inte har spelat har jag gjort det, och det har gått bra. Det känns väldigt bra.

Känner du dig redan lika trygg med Lyons spel som du gjorde med Rennes?

- Njae, kanske inte, men det är ganska enkelt ändå. Det är så bra spelare runtomkring att mycket går av sig själv.

Erik Niva