Bytte till konkurrenten – möttes av allvarliga hot

Elitfotbollsspelaren: Man fick höra att man var en Judas

FOTBOLL

Sebastian Karlsson bytte Degerfors mot Landskrona.

Och möttes av hot.

På en supportersida kopplad till Degerfors uppmanas supportrarna att "säga honom ett och annat".

– Jag fick några telefonsamtal och SMS under helgen där det var fans som visade sitt missnöje. Man fick höra att man var en Judas och så, säger Sebastian Karlsson till Fotbollsverige.se.

Foto: Bildbyrån
Hotad. Degerfors målvakt Sebastian Karlsson bytte klubb – och möttes av hot.

I förra veckan offentliggjordes det att Sebastian Karlsson spelar i Landskrona nästa säsong.

Det fick sinnet att rinna över för vissa av Degerfors supportrar.

Inför mötet med Assyriska i lördags hade fans tryckt upp en banderoll med texten "Kalmar och Landskrona - inte en krona", syftandes på Karlssons och försvararen Stefan Larsson övergångar som Bosman-fall.

– Det är klantigt av föreningen. Men samtidigt frågar vi oss om det är moraliskt rätt av spelarna att lämna klubben för konkurrenter i samma serie när Degerfors befinner sig i det läget som de gör, säger Håkan Westerblad, vice ordförande i Degerfors supporterklubb till Fotbollsverige.se

Westerblad säger dock att Degerfors supportergrupp Vulkanerna helt tar avstånd från hemsidan och hoten mot Sebastian Karlsson.

– Vulkanerna har ingenting alls med det här att göra. Ingen av dem som håller på med det här är medlem i Vulkanerna. Det är tråkigt att det finns grupper som håller på så här, det förstör för oss eftersom folk tror att det är vi som gör det, säger han.

Sebastian Karlsson:

– Det är tråkigt att dom ska blanda sig i privatlivet men samtidigt är det förståeligt att dom reagerar och jag tycker det är bättre att dom reagerar så här än ingenting alls. Då vet man att man har betytt något, säger Karlsson.

Sportbladet.se ([email protected])