Zlatan sågad av Mancini

"Spelarna måste hålla sig lugna - matchen förändras efter utvisningen"

1 av 2 | Foto: TV 6
Vad tänker du på? Inter-tränaren Roberto Mancini var inte glad över Zlatan Ibrahimovics utvisning i Champions League-mötet mot Bayern München.
FOTBOLL

Utvisad. Igen.

Zlatan Ibrahimovic blev syndabock när Inter föll i Champions League mot Bayern München.

Efteråt sågades han av Roberto Mancini - och lagkamraterna.

- Matchen förändras efter att han blev utvisad, säger Mancini.

Det hade gått 58 minuter när Zlatan Ibrahimovic fick sitt andra gula kort efter att han stämplat Bastian Schweinsteiger.

Svensken insåg direkt att han skulle visas ut och gestikulerade vilt mot domaren Stephen Bennet. Samtidigt visade tv-bilder hur Intertränaren Roberto Mancini pekade mot sitt huvud, för att symbolisera Zlatans tanklöshet.

- Jag har inga ursäkter eller något att säga om domarna. Spelarna måste hålla sig lugna. Taktiken var att trycka på i andra halvlek, men tyvärr kom utvisningen, säger Roberto Mancini.

Två matcher - tre röda

I 81 minuten gjorde Claudio Pizarro 1-0 för Bayern och efter 90 minuter ökade Lukas Podolski på till 2-0. I slutminuterna åkte även Fabio Grosso ut för Inter.

- Vi har fått tre röda kort på två matcher och det kommer man inte undan med i Europa. Till slut får vi betala för misstagen, säger Mancini.

"Måste börja om"

Hernan Crespo höll på att bli målskytt för Inter ett par minuter efter Zlatan utvisning. Men istället var han besviken över svenskens beteende.

- De mer erfarna spelarna måste ta med sig lite lugn in i omklädningsrummet. Vi vet att vi gjorde misstag och var odisciplinerade, men nu måste vi börja om med vetskapen att vi är starka och att sånt här inte ska hända igen, säger Crespo till Channel 4.

Även i fjol åkte Zlatan ut mot just Bayern München. Men trots de röda korten är Zlatans ställning i Inter stark.

- Det är första gången han har problem i Inter, så det här kommer inte att innebära någonting särskilt för honom. Ingen har sagt någonting dåligt om honom tidigare, säger en källa.

Kommer få böter

Zlatan har ju varit Mancinis försteanfallare i år. Påverkas det nu?

- Det är inte bra att få rött kort, men Inter är nog mycket mer brydda om situationen i Champions League än om en spelare i laget. Det största problemet just nu är att de måste vinna minst tre av de återstående matcherna i gruppspelet.

Kommer han att få nån bestraffning?

- Jag vet inte. De brukar få betala en summa i böter för röda kort, men det spelar ingen roll om det är Zlatan, Julio Cesar eller Marco Materazzi som blivit utvisad, säger Sportbladets källa.

Petter Maaherra