”Sheringham – ett jävligt fint vapen att kunna slänga in”

Läs chatten med Erik Niva om XL COACHEN

FOTBOLL

Erik Niva säger: Okej. Hit me baby one more time.

Dahl säger: Vilken målvakt tycker du är bäst att satsa på?

Erik Niva säger: Tja... Jag valde Jens Lehmann, eftersom jag vill ha en keeper från ett starkt lag. Jussi Jäskelääinen från ett målsnånlt gäng från Bolton kan ju också vara ett bra alternativ – han släppte fyra i lördags, men kommer inte att göra det igen den här säsongen.

Coach säger: hej jag tror att jag har ett bra mittfält och ett bra anfall i mitt lag. men jag behöver tips på billiga backar som ändå drar in poäng? hjälp mig , tack!!!!1

Erik Niva

säger: Assoit-Ekoto är inget fotbollsgeni, men han är ordinarie i Spurs. Aurelio är inte ordinarie i Liverpool – det är ingen - men han slår frisparkar och hörnor och kommer säkert få både mål och assistpoäng vad det lider.

Spurs 4-ever säger: Du, som håller på Tottenham...om du får ta ut tre prisvärda lirare från ditt, och mitt, supergäng – vilka skulle du välja då?

Erik Niva säger: Assoit-Ekoto, Lennon och... Jermaine Jenas. Mål från mittfältet är ovärderliga, och JJ gör sju, åtta på en säsong.

therealmccoy säger: Tjenare Erik, först och främst måste jag säga att jag gillar dina krönikor i sportmagasinet! min fråga ser ut som följer: Teddy Sheringham, en man med framgångarna helt och hållet bakom sig eller håller han i år också?

Erik Niva

säger: Håller och håller... Nicken mot Blackburn visar att han fortfarande är ett jävligt fint vapen att kunna slänga in sista kvarten - men han kommer ju inte göra mer än 30 minuter i särskilt många matcher.

Lampan säger: Om du hade hur mycket pengar som helst hur skulle ditt lag se ut då ?

Erik Niva säger: Oj... Ge mig en minut.

Erik Niva säger: Van der Sar; G. Neville, Terry, Touré, A. Cole; Gerrard, Lampard, Essien, Ronaldo; Henry, Drogba.

Hur mycket skulle det kosta?

Moderator säger: Mycket... :)

Patrik F säger: Tja Niva. Är det bättre att satsa på en spelare som Solskjaer som man vet får begränsad speltid men som är garanterad ett högt mål- och assistsnitt eller en spelare som Drogba som är väsentligt dyrare men som är garanterad speltid men har ett lägre snitt?

Erik Niva

säger: Personligen känner jag att de offensiva spelarna måste ha garanterad speltid. Då rasslar de offensiva bonuspoängen in, även om det inte är killen personligen som gör målen eller slår assisten.

Ermin säger: Vilken spelare tror du kommer dra in mest poäng av alla sammanlagt?

Erik Niva säger: Frank Lampard eller Thierry Henry.

Ricky säger: Cristiano Ronaldo borde väl vara ett kap? Att inte han är dyrast på spelet är för mig märkligt, så grym som han varit hela året. Men någon billig på mitten du skulle föreslå då Ronaldo ändå kostar en del?

Erik Niva säger: Ronaldo gör fortfarande lite för få mål, och det är väl därför han inte är dyrast. Men visst, jag har honom i mitt eget lag... I alla fall, ett billigare alternativ är Aaron Lennon. En lite mindre variant av Ronaldo på alla sätt.

J Edinburgh säger: Hur många lag har du lämnat in själv?

Erik Niva

säger: Inget, haha... Det brukar vara så att Aftonbladet-medarbetarna inte deltar i de här tävlingarna, eftersom det kan uppstå jäv. Men jag har tagit upp mitt lag för allmän beskådan, och jag tror att det finns en länk till det någonstans på websidan.

häcken åker ur säger: varför har du inte wayne rooney i det laget???

Erik Niva säger: Eftersom han inte är någon riktig målspruta. Hade jag varit en riktig coach i ett riktigt lag hade han såklart varit med – men i ett sånt här spel, där det gäller att samla poäng, vill jag ha någon med tydligare målgöraransvar.

rikard säger: Hej, tror du Kanu kommer fortsätta göra mål eller kommer han och laget tappa ännu mer? Och är det värt att satsa på Marcheano eller Tevez?

Erik Niva

säger: Lite samma med Kanu som med Rooney - hans forwardsspel handlar inte om målskytte, och är därför inte idealisk. Hade inte satsat på någon av West Ham-argentinarna. Även om de får börja spela – och West Ham börjar vinna – är Mascherano en defensiv mittfältare och Tevez någon form av mellanting mellan mittfältare och striker. För liten offensiv produktion, alltså.

fanatikern säger: Vem är den formstarkaste spelaren i premier league just nu, enligt dig?

Erik Niva säger: Didier Drogba.

magpie säger: Den mest överskattade spelaren måste fanimej vara Schevchenko, kostar 2 mille också! Har du andra kandidater som kostar överdrivet mycket som inte kommer att leverera??

Erik Niva säger: Well... 1,6 miljoner för Hatem Trabelsi i Man City känns väl inte direkt som någon genivärvning.

Pool rockar säger: Alltså...jag skiter väl egentligen i den där tävlingen. Jag vill veta varför Liverpool är så jävla kasst på bortaplan? Hemma rockar de ju fett! Men ok då, vill du tipsa om några Pool-spelare som jag ska ta med, så...

Erik Niva

säger: Hahaha. Jag kommer alltid att stötta Rafa Benitez, men jag kan bli lite frustrerad av att han är så oerhört frustrerad av att spela kompakt. Kör med två renodlade strikers, utnyttja Bellamys snabbhet – och du har ett jävligt intressant kontringsspel på bortaplan. I tävlingen är Aurelio fyndet i Liverpool för mig.

Erik Niva säger: "oerhört fokuserad"...

arsenalboy säger: hej erik! vad tycker du om thierry henry?

Erik Niva

säger: Hahaha. Efter att han sprang hela vägen över planen - från North Bank ner till bortfansen på Clock End - för att fira framför Spurs-fansen efter att ha gjort mål i derbyt så... Är jag väl inte hans största supporter. Men objektivt sett är han givetvis en av världens allra bästa fotbollsspelare. Det är ett privligeium att se honom spela.

Mr.Milan säger: Tja Erik och tack för läsvärda

reportage/krönikor. Varför tror du Liverpool lyckas så bra i Europa men aldrig i ligan? Vidare en fråga som rör ditt ursprung som sportjournalist; det sägs att du som 18-åring stack till London och fick jobb på brittiska fotbollsbibeln "Four-Four-Two". Hur är det möjligt att du fick det drömjobbet som relativt outbildad tonåring?

Erik Niva

säger: Första delen av frågan tror jag handlar om Rafa Benitez. Han bygger ett lag – köper spelare – väldigt anpassat till Europa, men har fortfarande inte riktigt knäckt PL-gåtan. Andra delen... Jag drog till FourFourTwo som 20-åring, och anledningen till att jag fick det giget var något märkligt EU-stipendium. Magasinet behövde inte pröjsa mig full lön själva – det betalade stipendiet – och därför var de väl lite mer benägna att chansa.

FC Gerrard säger: Vad tycker du att satsa på Kuyt och Crouch på topp?

Erik Niva säger: Nja... Lite för få mål. De kommer göra 10-12 mål var, och jag tror att du vill upp lite högre i total målproduktion. Dessutom roterar ju Rafa bort dom i hälften av matcherna.

greger säger: hej erik. vad tror du är bäst, ett lag med bra(dyra) backar som tjänar mycke poäng på att inte släppa in några mål eller ett lag med bra(dyra) anfaller/mittfältare som gör mycket poäng framåt?

Erik Niva säger: Svårt att säga – men jag tror inte att du behöver välja. Det finns utrymme bland priserna att fynda sig till båda aspekterna.

Ermin säger: Vilken andre målvakt skulle du satsa på om du inte har råd med någon ordinare?

Erik Niva

säger: Nicky Weaver, i och med Isakssons benägenhet att vara skadad. Men strunta i det, köp Villas förstekeeper Sörensen i stället – han är billigare än nästan alla andramålvakter.

Moderator säger: Då kör vi tre frågor till!

säger: Hej Erik,

hur stor risk tror du det är att stjärnorna, typ Ronaldo och Drogba, som spelat Champions League i veckan får vila denna helgen?

Erik Niva

säger: Ganska liten. Tror att risken är större att de ställs över i de sista CL-matcherna, då både Chelsea, Liverpool (och Man U) är klara - men det spelar ju ingen roll i detta sammanhang.

Emilio säger: Tja erik! det ryktas om att Ronaldinho hade planer för en övergång till Man Utd..

Med tanke på Ronaldinhos teknik osv , så tror du att han skulle rycka upp engelsk fotboll lite mer om ett köp hade skett till United?

Erik Niva

säger: Manu hade ju i praktiken klart med honom innan han flyttade till Barcelona – men maskade bort sig själva under förhandlingarna. Givetvis hade Ronnie lyft PL. Även om man kan bli trött på tjatet om hans varggrin hade han ju satt färg på vilket fotbollssammanhang som helst i världen.

säger: tror du att det är smart att satsa på 8-10 spelare från samma lag om alla är startande? Och vilka tror du vinner guld i allsvenskan?

Erik Niva

säger: Tror på Elfsborg – och om du nu har råd med 8-10 spelare från till exempel Chelsea vore det kanon. Problemet är att du inte har det – och att pumpa in 8 grabbar från Fulham tror jag inte du vinner så mycket på.

Moderator säger: Då var vi färdiga för den här gången. Vi tackar Erik Niva och läsarna för chatten!

Erik Niva säger: Tack och bock.

sportbladet.se ([email protected])