Svennis kommer till fotbollsgalan

Erikssons hedersuppdrag: Kora århundradets mål

Foto: Reuters
Kungen Sven-Göran Eriksson syns i sammanhang runt hela världen. På måndag är han i Stockholm.
FOTBOLL

Han har inte klart med någon klubb ännu, men ett uppdrag är i alla fall på plats.

Sven-Göran Eriksson kommer att dela ut pris på fotbollsgalan på måndag.

– Han har tackat ja, säger en källa.

Han må vara utan jobb för tillfället, men Sven-Göran Eriksson är glödhet i fotbollsvärlden för närvarande.

Han har kopplats samman med en mängd olika klubb- och landslag. Senast var det Dynamo Kiev som sades vara ute efter den svenske tränaren som varit arbetslös sedan England åkte ur VM-kvartsfinalen i somras.

Han har vid flera tillfällen gjort klart att han vill tillbaka till fotbollen så snart som möjligt, men ännu har han inte hittat någon uppdragsgivare.

Århundradets mål

Nu är det i alla fall klart att han kommer att dyka upp i Sverige inom kort. Sven-Göran Eriksson kommer att dela ut ett pris på måndagens fotbollsgala.

– Det är priset om Århundradets mål. TV 4 har velat ha honom ett bra tag och nu är det klart. Han gör det med glädje, säger en källa.

Det är tittarna som avgör vem som ska vinna priset. Nu står det mellan fem olika kandidater. Kurre Hamrins dribblingsnummer mot tyskarna i VM 1958, Kennet Anderssons nick mot Rumänien i VM 1994, Anders Svenssons frispark mot Argentina i VM 2002, Henrik Larssons nickmål mot Bulgarien i EM 2004 och Zlatan Ibrahimovics dribbling och skott i närmaste krysset i VM-kvalet mot Ungern 2005.

Om Svennis får dela ut priset till vinnaren återstår att se, då till exempel inte Zlatan kommer att vara på plats.

Impopulär

Däremot lär han springa på medlemmarna i gruppen Take That som ska uppträda på galan. Då får han se upp för hos de fyra artisterna är han inte populär.

– Det är mycket jag skulle vilja säga till honom (Svennis, reds. anm. ). Han misslyckades fullständigt med att skapa ett lag av stjärnorna, sade sångaren Gary Barlow nyligen.

Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM