Henkes trippel fullbordad

Vann tredje titeln för säsongen

Foto: BILDBYRÅN
Helsingbogs badpojke Henrik Larsson firar årets tredje titel.
FOTBOLL

Henke Larsson har haft en "hyfsad" säsong.

Stjärnanfallaren har vunnit Champions League och spanska ligan med Barcelona.

Och på lördag blev trippeln fullbordad när Helsingborg besegrade Gefle med 2-0.

Vissa spelare drömmer om att vinna någon titel under karriären.

Henrik Larsson har under säsongen vunnit Champions League-titeln, där han var högst delaktig efter starkt inhopp i finalen, och spanska ligan med Barcelona. Och i dag vann han svenska cupen med Helsingborg.

På frågan vilken titel han rankade högst kom svaret självklart:

- Champions League är störst, sa Henke till TV4.

- Det är ju ytterligare ett pris i samlingen. Man uppskattar det här ännu mer när man blir äldre. När man är yngre så tar man för givet att chanserna kommer tillbaka.

Men Henke var väldigt nöjd med Helsingborg insats i matchen.

- Vi var det bättre laget och spelade bra fotboll. Rullade runt ganska bra och försökte skapa tryck framåt. De är farliga på sina fasta situationer, men vi släppte inte in något.

Henke, som nu har vunnit titlar i Skottland, Holland, Spanien och Sverige, var nöjd med att kunna bjuda HIF-fansen på cupsegern.

- Vi hade en tuff start på säsongen och spelade betydligt bättre i höst. Nu fick vi bjuda fansen på några bra matcher till slut.

Baxter hyllade Henke

Helsingborg vann matchen rättvist, mycket tack vare Henrik Larsson.

– Jag sa till Henrik för tre veckor sedan: ”Jag respekterar vad du gör här”. Det är inte lätt att komma hem till sitt hemland, alla vill se att du misslyckas, sa tränaren Stuart Baxter till TT.

– Det är lätt att man får divalater men ingenting sådant finns hos Henrik. Han gör precis allting i dag som han hade gjort i en Champions League-final. Han jobbar stenhårt och bara det är beundransvärt.

Jörgen Källström