Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Fotboll

Cypern skrällde mot Tyskland

Klarade 1-1 hemma i Nicosia

   Cypern skrällde och klarade oavgjort mot Tyskland, när länderna på onsdagskvällen möttes i kvalet till fotbolls-EM.

Michael Ballack ordnade en planenlig tysk ledning redan efter en kvart, men strax före halvtid sköt Yiannis Okkas i hemmalaget in kvitteringen till 1–1, vilket stod sig matchen ut.

Tyskland leder trots det kvalgrupp D, tack vare bättre målskillnad än Tjeckien.

     

Ryssland tog ett steg upp till andraplats i sin EM-kvalgrupp via 2–0 på bortaplan mot Makedonien på onsdagskvällen. Den ryska segern innebär att England petas ned till tredjeplatsen och just nu står utan en plats i fotbolls-EM i Österrike och Schweiz 2008.

Kroatien slog senare Israel med 4–3 och befäste sin gruppledning.

Brasilienfödde Eduardo Da Silva gjorde hattrick för kroaterna som efter fyra matcher leder på tio poäng, två före Ryssland. England på tredjeplatsen har sju poäng, lika många som Israel och Makedonien.

Den hårt kritiserade förbundskaptenen Steve McClarens England var spelledigt i EM-kvalet, men mötte i stället Holland på bortaplan.

Storstjärnan Wayne Rooney gav England ledningen mål några minuter före halvtid – Rooneys första mål för det engelska landslaget på ett år.

Men strax före full tid kvitterade Rafael van der Vaart till 1–1 och snuvade England på en efterlängtad seger, efter EM-kvalförlusten (0–2) mot Kroatien och den snöpliga 0–0-matchen mot Makedonien tidigare i höstas.

SENASTE NYTT

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet