Lagrell söker efterträdare

"Det kan bli en kvinna"

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Lagrell ska sluta - men inte än.
FOTBOLL

Han har suttit som ordförande för Svenska Fotbollförbundet i 15 år. Nu ska Lars-Åke Lagrell, 65, börja leta efter någon som kan ta över efter honom.

- Det kan mycket väl bli en kvinna, säger han.

Den sista december jobbar Lars-Åke Lagrell sin sista dag som landshövding i Kronobergs län. Från och med nästa år tänker han satsa mer på ordförandeskapet i Fotbollförbundet. Det gör han bland annat för att arbetet med att hitta en ersättare till honom själv ska påbörjas på allvar.

"Skola in efterträdaren"

- Jag kommer att genomföra en unik insats för att skola in min efterträdare. Jag har ju haft förmånen att ha Lennart Johansson framför mig och jag har kunnat ta rygg på honom i tio år. Det har hjälpt mig väldigt mycket för det tar lång tid att lära känna alla som man behöver känna. Den hjälpen vill jag ge min efterträdare också, säger Lagrell.

I dagsläget finns ingen given kandidat enligt Lars-Åke Lagrell som poängterar att det är viktigt att man även letar efter yngre förmågor när man söker efter framtidens fotbollsledare.

- Vi ska inte kvotera in någon. Det viktiga är att det blir en bra efterträdare. Men vi ska ha en mix av yngre personer och äldre personer med erfarenhet.

Vill inte sluta nu

Skulle det kunna bli en kvinna?

- Ja, det skulle det absolut kunna bli.

Han har inga planer på att sluta redan nu trots att han har nått pensionsåldern. Hur länge till han sitter vet han dock inte.

- Vi är ju unika i Europa i och med att vi har ordförandeval varje år. Om man inte kan möta sina uppdragsgivare varje år så är det inte bra. Jag tar ett år i taget.

Daniel Sjöberg