”Det värsta jag gjort i karriären”

Hollandsproffset Jonas Olsson stängs av i fyra matcher

Foto: Bildbyrån
Jonas Olsson, NEC, får rött kort.
FOTBOLL

Det blev en tung nyårshelg för Hollandsproffset Jonas Olsson. Först utvisad sedan en eftersläng träffat en motståndare i huvudet. Dessutom förlust med 0–3 mot Wilhelm II och Nijmegen är fortsatt kvar i botten. Dagen efter kom det tuffa straffet om fyra matchers avstängning.

– Det är nog det värsta jag gjort i karriären. Jag hade riktig ånger efter matchen och sade förlåt direkt. Ibland slår det bara över, säger en ångerfull Jonas Olsson till Lokaltidningen i Skåne.

Avstängningen kom väldigt olämpligt för Olsson eftersom han är under lupp av de svenska förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson. De söker försvarsspelare och Olsson har imponerat i den holländska ligan – både som mittback och ytterback – där han spelat 17 av 18 matcher.

– Det är en landskamp i februari (Turkiet borta) som jag gärna vill spela så det här kommer verkligen vid fel tillfälle. Och jag vet att det varit engelska scouter och kollat under december, men vi får väl hoppas att de missade just den här matchen, säger Jonas Olsson till Lokaltidningen.

Nijmegen ligger pyrt till i tabellen med endast en poäng ner till nedflyttningsplats. Efter utvisningen har den förre Landskrona-spelaren haft ett snack med tränaren Mario Been.

– Jag pratade med honom på nyårsafton och han sade att det är dags att jag lär mig av mina misstag. Han vill väl se mer mognad. Nu blir det väl böter och straffträning men det har jag gjort mig förtjänt av, säger han.