Torsby planerar Svennis-stadion

”Vår ambition är att en sådan anläggning ska vara klar under nästa år”

Foto: Mark Thompson
FOTBOLL

Torsby, Värmland (TT)

Milano har Giuseppe Meazza-stadion, i Budapest finns Puskas Ferenc-stadion och i Wien Ernst Happel-stadion.

Idel fotbollskändisar.

Nu vill Torsby spä på med Svennis Erikssons Arena.

Svennis, därför att det är så vi känner Sven-Göran Eriksson här i Sverige och Eriksson därför att han utomlands i första hand var Mr Eriksson, konstaterar Nya Wermlands-Tidningen.

Sven-Göran Eriksson har lovat hjälpa till ekonomiskt med en grundplåt till bygget och Torsby IF har dessutom miljoner som man fick när Marcus Berg bytte från IFK Göteborg till Groningen i Holland.

Klubben vet inte om man vill bygga en ren fotbollshall eller vad man kallar en arrangemangshall som kan användas till lite allt möjligt.

– Vår ambition är att en sådan anläggning ska vara klar under nästa år, säger Sven-Olof ”Nenne” Sahlström till NWT. Sahlström är styrelseledamot i Torsby IF.

– Svennis har vid fler tillfällen sagt till oss att han är väldigt mån om att den här anläggningen kommer till stånd, säger Sahlström.

I anläggningen hoppas klubben kunna visa delar av Sven-Göran Erikssons prissamling vilket kanske skulle bli starten till ett Svennis-museum. Klubben arrangerar redan varje år Svennis Cup för ungdomar.

Sven-Göran Eriksson är född i Torsby i Värmland. På tisdag fyller han 60 år.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM