Magsjukan stoppade inte U21-landslaget

Ola Toivonen matchhjälte mot Ukraina

FOTBOLL

Många led av sviterna efter magsjukan.

Men alla krafter hade inte hunnit rinna ur U21-landslaget.

Med tanke på omständigheterna gick det...äh, skitbra mot Ukraina.

Seger med 1–0 (0–0).

Ola Toivonen.

En illa tillagad portugisisk måltid – dåligt kött i hamburgarna var huvudspåret i landslagsledningen egen undersökning – däckade stora delar av U21-landslaget i söndags.

Måndagens träning ställdes in och först sedan förbundskaptenerna Jörgen Lennartsson och Tommy Söderberg gått ronden på tisdagsförmiddagen fick de ihop en startelva till matchen mot Ukraina.

Två spelare var fortfarande för risiga i magen för att våga springa ut på en fotbollsplan i kortbyxor. Därför stannade Helsingborgs målvakt Pär Hansson och Kalmarmittfältaren Rasmus Elm kvar på spelarhotellet i Alcacena.

– Med tanke på de problem vi haft är jag jättenöjd. Vi mötte ett ganska bra Ukraina och för att vara första landskampen på säsongen spelade vi riktigt bra, säger Jörgen Lennartsson.

Speciellt belåten var han över debutanterna. Kalmars innermittfältare Erik Israelsson, Djurgårdens kantspringare Sebastian Rajalakso och AIK:s mittback Walid Atta spelade sina första U21-landskamper och var med från start.

Sverige producerade ett antal chanser, bland annat prickade Hammarbys Sebastian Castro-Tello ribban i andra halvlek.

Segermålet kom med 13 minuter kvar – och var en riktig godbit. Inhopparen Ola Toivonen (bytte av Halmstads Ajsel Kujovic) skruvade in en frispark tätt intill stolpen från runt 20 meter.

– Ukraina hade några chanser, men totalt sett tycker jag att det var en rättvis seger, säger Jörgen Lennartsson.