Tränaren åtalas för misshandel

FOTBOLL

En före detta allsvensk tränare är misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Under två års tid ska han vid ett flertal tillfällen ha misshandlat och mordhotat sin hustru.

Den före detta allsvenske tränaren misstänks för att vid ett flertal tillfällen ha misshandlat sin hustru.

För några år sedan var han en hyllad tränare i allsvenskan. Tränaren haft hand om ett flertal elitklubbar i Sverige. I början av februari häktades tränaren misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Han har sedan ifjol legat i en infekterad skilsmässa med sin hustru. De har varit oense om vårdnaden av deras gemensamma barn.

Förnekar allt

Kvinnan berättar i polisförhör om helvetet hon haft de senaste åren. Mannen ska vid ett flertal tillfällen misshandlat och mordhotat sin hustru. Bland annat ska han ha hotat att skära henne med kniv. Hon har vid ett flertal tillfällen fått blåmärken och svullnader efter deras hetsiga bråk.

Tränaren förnekar alla fall av misshandel.

2007 flyttade kvinnan ut ur deras gemensamma bostad och efter det fortsatte hoten. Nu på telefon.

Kvinnan började spela in samtal på sin mobiltelefon och i dessa blir hon hotad till livet vid ett flertal tillfällen av fotbollstränaren.

”Får jag en enda chans så slår jag ut varenda tand på dig”, ”Jag ska slå ihjäl dig, det är min största önskan”.

”Sagt dumma saker”

Tränaren medger i förhör att han ”har sagt vissa dumma saker i dess telefonsamtal”. Han säger att han kan ha sagt att han skulle slå ihjäl henne, men att det aldrig varit hans avsikt att göra detta.

Tränaren har haft problem med alkohol och är enligt hustrun spelberoende och spenderar mycket tid med att spela nätpoker. Paret har under lång tid bråkat om hans vanor och han har enligt hustrun då blivit både arg på henne och självdestruktiv:

”Kan du inte komma hit, så får jag slå ihjäl dig en gång för alla och så får jag ta livet av mig”