Bergs målsuccé framför förbundskaptenen

Gjorde två mål för Groeningen

FOTBOLL

Tala om att välja rätt tillfälle. Med assisterande förbundskapten Roland Andersson på läktaren slog Marcus Berg till två gånger och förde därmed Groeningen till seger.

– Bra tajming? Det är inget jag har tänkt på, jag vill göra bra matcher hela tiden, säger Marcus Berg till Sportbladet.se.

Foto: Bildbyrån
Marcus Berg.

Vårsäsongen har på många sätt blivit förstörd av en skadad rygg. Nu är Marcus Berg tillbaka och det på allvar. I dag gjorde han två mål när Groeningen tog en viktig seger med 3–1 mot Utrecht i play-off-spelet om en plats till Uefacupen.

– Det känns jäkligt bra att vi kan vinna den här matchen och gå vidare. Vi siktar på att ta oss till Uefacupen, säger Berg till Sportbladet.se.

På läktaren satt Roland Andersson och såg en anfallare som levererar strax innan EM-truppen ska tas ut. Den 13 maj presenteras namnen på spelarna som får åka till Österrike och Schweiz. Där vill Marcus Berg såklart vara med och han kunde knappast ha gjort bättre reklam för sin egen sak än han gjorde.

Berg slog till för första gången i den 54:e minuten då han gjorde 1–0. 20 minuter senare kom 3–1 vilket avgjorde matchen. Målkänslan har han med andra ord inte förlorat.

– Det är inget som jag ens har tänkt på. Jag har bara jobbat hårt för att bli frisk, säger Berg.

Och bra tajming att göra det inför ögonen på förbundskaptenen?

– Det vet jag inte. Tajming? Det är inget som jag tänker på. Det är klart att det är kul att göra mål när någon ser på, men jag vill spela bra i varje match.

Har du pratat med Roland Andersson?

– Inte efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM