Andreas Johansson gör succé i Danmark

”EM finns i bakhuvudet”

Foto: AP
Andreas Johansson, till vänster, drömmer om EM.
FOTBOLL

I går sänkte han Viborg med matchens enda mål. Nu jagar Andreas Johansson danskt ligaguld och drömmer om en plats i EM-truppen.

– Jag ligger nog på gränsen, säger han till Sportbladet.se.

De senaste tio åren har huvudstadslagen FC Köpenham och Bröndby erövrat guldet åtta gånger. Det är åtta säsonger sedan Herfölge överraskande vann ligan. Sedan dess har det bara handlat om Bröndby och framförallt FCK.

– FCK har ju överlägsen ekonomi i jämförelse med de andra klubbarna och med den spelartrupp de har så trodde alla att det skulle handla om de i år igen, säger Andreas Johansson.

Den förre Djurgårdsspelaren och hans lagkamrater i Aalborg har dock överraskat såväl experter som motståndare och nu leder de ligan nio poäng före en annan överraskning, Midtjylland. FCK är bara fyra i ligan, men har en match mindre spelad och kan vid seger ta sig inom åtta poängs avstånd från serieledarna.

– Vi har varit i toppen i flera år. Nu har vi ett vädligt bra lag med många duktiga spelare. Unga spelare som har tagit ett kliv till. Det återstår fem omgångar och förhoppningsvis vinner vi guldet, säger Johansson.

I går var det "Adde" som sköt segermålet mot Viborg och med en bra säsong bakom sig har han inte gett upp EM-drömmen.

– Det finns i bakhuvudet. Jag ligger nog på gränsen till truppen tillsammans med flera andra spelare. Jag spelar bra fotboll här och det är allt jag kan göra.

Har du hört något från förbundskaptenerna?

– Inget konkret sedan jag var med senast, i januari.