Isaksson: "Jag gjorde ingen tavla"

Målvakten berättar mot storförlusten

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

När Andreas Isaksson äntligen fick chansen i Manchester City så blev det en mardrömsmatch. Nu berättar Isaksson för första gången om de åtta insläppta målen i säsongsavslutningen.

– Jag kunde knappast ha tagit något av målen, säger han till TT.

I säsongens sista klubblagsmatch skulle Andreas Isaksson visa att formen inte tagit skada av allt bänknötande. I stället tvingades han kröka rygg hela åtta gånger när Manchester City förlorade med hela 8–1.

– Jag kunde knappast ha tagit något av målen. Det är svårt att förklara bort åtta mål, men jag gjorde ingen tavla, det hade varit värre. Laget vek ner sig. Det var en konstig match, säger Isaksson till TT.

Den jobbiga matchen tycks inte ha satt sig på Isakssons humör och enligt rapporterna från den olycksaliga matchen var han faktiskt riktigt bra trots de många målen. Det bekräftas också av Trelleborgs målvaktstränare Jan Eriksson som specialkör med landslagsmålvakten för tillfället.

– Han ser bra ut. Isak är mentalt stark, tränar oerhört intensivt och gör ju alltid bra landskamper. Jag oroar mig inte alls, säger Eriksson till TT.

I dag tas landslagstruppen ut till EM-slutspelet och där är Isaksson given trots sparsamt med speltid. Just EM har varit en humörhöjare för Isaksson.

– Javisst, det har hållit mig uppe när jag fått spela i reservlaget, för det är inget roligt, säger han till TT.