Hamrén förde Aalborg till guldet

Schlebrügge gjorde självmål

Foto: Lars Poulsen
Erik Hamrén tar ett segerbloss. Till höger assistenten Allan Kuhn.
FOTBOLL

Han visste hur det känns att vinna en cuptitel. Nu vet Erik Hamrén, 50, hur en ligatitel smakar också. Hans Aalborg besegrade Bröndby med 2–0 och nu är guldet klart. Efteråt firade han med Andreas Johansson och Lasse Nilsson.

Att Aalborg skulle bli ett topplag också den här säsongen var det nog många som trodde, men att de verkligen skulle ta mästerskapet ifrån FC Köpenhamn var det nog inte många som trodde. Med två omgångar kvar är saken dock klar. Aalborg, med Erik Hamrén vid rodret, leder ligan med åtta poäng.

Schlebrügge olycklig målskytt

Mot Bröndby blev det aldrig riktigt spännande. Aalborg var klart bättre och när de också fick hjälp av Bröndbys svenske försvarare Max von Schlebrügge med det första målet var vägen mot guldet utstaka. På en hörna i den 42:a minuten var von Schlebrügge olycklig och råkade stöta bollen i eget mål.

Bara tre minuter senare slog Kasper Risgård till på en hörna från andra hållet och därmed var saken klar. Bröndby hade visserligen ett par farliga framstötar, men de kunde aldrig stoppa festen.

Lämnar för Rosenborg

Nu lämnar Erik Hamrén Aalborg för att leda norska Rosenborg. Om det blir direkt, trots att två matcher återstår, eller ej återstår att se.

Två andra stora vinnare är Andreas Johansson och Lasse Nilsson. Inte minst mittfältaren Johansson som gjort sju mål den gångna säsongen. Dock icke att förglömma är de nio mål som Rade Prica bidrog med innan han lämnade för England och Sunderland.

Alvbåges Viborg utslaget

Det gick inte riktigt lika bra för John Alvbåges Viborg. Laget föll med 3–0 mot FC Köpenhamn och därmed är laget utslaget. Nu vill målvakten John Alvbåge lämna laget.

– Det är klart, ringer AC Milan och vill ha en ersättare för Dida så sticker jag direkt. Jag är redo att sätta mig ner och lyssna på allt. Jag vill bara spela fotboll och hitta glädjen igen som kanske inte fanns här det sista, säger han till Fotbollssverige.se.