Svennis lämnar Backe i Europa

”Ska stanna i Europa mellan landskamperna”

Om Svennis flyttar till Mexiko så uppges Hasse Backe bli kvar i Europa – för att hålla ett öga på spelarna.
FOTBOLL

Detaljerna kring Sven-Göran Erikssons framtid i Mexiko blir allt fler.

Enligt mexikanska uppgifter är planen att Svennis och Tord Grip sköter jobbet på plats, medan Hans Backe mellan landskamperna är kvar i Europa.

Enligt fotbollsexperten Fernando Schwartz på väl ansedda tidningen Esto är allt klart.

– Sven-Göran Eriksson kommer på söndag, har ett möte med förbundet och presenteras i veckan. Det vet vi via våra källor, hävdar han.

Tord Grip följer med

Enligt Schwartz har den svenska fotbollstränaren haft ett möte på telefon samt ett möte i London med representanter från det Mexikanska fotbollförbundet med presidenten Justino Compean i spetsen.

– Vad vi har förstått kommer Tord Grip att följa med Sven-Göran till Mexiko och jobba här, medan den tredje personen Backe ska stanna i Europa mellan landskamperna och scouta de mexikanska spelarna där, säger Schwartz.

Vill inte ha Eriksson

I samband med att Svennis har pekats ut som efterträdare till Hugo Sanchez har spelarna höjt sina röster. De anser att en mexikan bör ta över.

– Jag tror inte att Eriksson är det rätta valet eftersom många spelare inte talar engelska och jag är inte säker på att han kan särskilt mycket om mexikansk fotboll, säger veteranen Jared Borgetti i ett uttalande.