Zlatan nära att spräcka nollan

Mållöst i paus mot Ukraina

Foto: TV3
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har väntat sedan den 12 oktober 2005. Mot Ukraina var Interstjärnan någon centimeter från att spräcka sin förhatliga landslagsnolla. Två gånger.

Knäet ser ut att hålla. Det tog bara någon minut innan Zlatan Ibrahimovic testades rejält efter en tackling av Ukrainas Grigoriy Yarmash. Zlatan reste sig upp och resten av halvleken var han inblandad i det mesta som Sverige skapade framåt.

Pjatovs kanonräddning stoppade Zlatan

Vid två tillfällen var han nära att göra mål. Först på ett inlägg från Christian Wilhelmsson där han inte hann riktigt ända fram och sedan ännu närmare när Sverige väggspelade sig fram längs högerkanten och Zlatan drog till direkt på ett inspel snett inåt bakåt från Sebastian Larsson.

– Vi har ett par bra kombinationer där vi kommer fram med spelare med fart, säger Sebastian Larsson till TV3.

Ukrainas målvakt Andrej Pjatov stod för en fin fotparad och Zlatan får fortsätta vänta på landslagsmål nummer 19. Den 12 oktober borta mot Island i VM-kvalet 2005 var senaste gången Zlatan nätade.

Bra halvlek av Seb

Den första halvleken har stundtals bjudit på fint svenskt spel. Henrik Larsson har också varit inblandad i en del framåt. Sebastian Larsson har varit pigg och ser just nu hetare ut än Christian Wilhelmsson. I andra halvlek kommer Fredrik Ljungberg in. Återstår att se om det räcker för Larsson att ta sig in i elvan mot Grekland.

– Säg det. Det vet jag inte. Det var kul att spela i dag. Jag kom med mer i anfallet än senast. Det kändes bra, säger han till TV3.

Larsson räddade på mållinjen

Allt har dock inte varit perfekt. Ukraina har skapat ett flertal chanser. Som när Sverige slarvade i markeringen på en hörna och Sebastian Larsson kunde rädda på mållinjen. Det står 0–0.

– Vi anföll med mycket folk och de ställde om. Vi kanske försvann lite ur positionerna. Vi lyckades reda upp det ganska bra. De hade väl ingen jättemöjlighet som jag kan komma ihåg. Vi har haft bättre chanser tycker jag, menar Sebastian Larsson.